levversVrijdag 25 augustus 2017
'On behalf of the Youth Exchange Committee of VV Winsum we would like to welcome you in Winsum' waren de eerste woorden van de 'Chief Execute Officer' van de Jeugduitwisselingscommissie van de VV Winsum.

Klokslag 17.00 uur waren 17 jeugdspelers met hun 7 begeleiders geland op Groningen Airport Eelde. Met maar liefst 6 auto's werden de spelers en hun begeleiders uit Leverington naar het Sportpark Schouwerzijl gereden. Daar stonden de vrijwilligers en de leeftijdsgenoten van Winsum O17-2 en O17-3 al op hun te wachten.

Na de warme welkomstwoorden was het tijd voor soep en broodjes en konden spelers en begeleiding al snel deelnemen aan het feestgedruis tijdens de 'Nacht van Winsum'.

Zaterdag 26 augustus
Na een uitgebreid ontbijt stond 's middags om 12.45 uur een heuse interland op het programma. De eerste helft weerde de O17-3 van Winsum zich knap tegen het selectieteam van Leverington. Een 0-4 ruststand was een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen. De 2e helft was voor de jongens van O17-2 een mooie testcase voor de competitie. Na 40 minuten in de 2e helft floot international referee Peter Kluin de game af bij een eindstand van 2-4.

Na het zwemmen in 'waterpark' De Hoge Vier was het tijd voor een uitgebreide BBQ. Maar liefst 70 personen deden mee aan dit smulfestijn waarbij Slagerij Hasper had gezorgd voor heerlijk vlees.

Tijdens het officiële gedeelte kregen alle bezoekers uit Leverington een shawl van de VV Winsum overhandigd en ook de trofee kon retour England.

Om 21.00 uur was het tijd voor de pub-quiz van Jolanda 'Margaret' Ensing. Op enthousiaste wijze stelde zij de vragen in zowel het Engels als Nederlands. Vragen die geleverd werden door husband Marcel. Na 4 spannende ronden was het uiteindelijk een gemixt seniorenteam die de prijs won. De heerlijke stroopwafels hebben uiteindelijk gezorgd voor een stroopwafelverslaving bij 1 van de begeleiders.

Zondag 27 augustus
Van 11 tot 13 uur stond een mix-toernooi van 8-8 op het programma. Barcelona, Liverpool, Bayern en FC Groningen streden op sportieve wijze voor de hoogste eer. Na 2 uur voetbal ging Liverpool nipt voor de FC er vandoor met de zakjes snoep.

Om 15 uur was het vertrek naar de 'Trots van het Noorden'. De Engelsen waren danig onder de indruk van het stadion en de uitstekende sfeer bij de Z-Side. Onder tropische temperaturen gingen de shirtjes uit en de groen-witte VV Winsum shawls de lucht in. De 2-1 overwinning werd met veel lawaai bejubeld.

's Avonds was het tijd voor een heerlijk patatje en kon er daarna naar hartelust getafelvoetbald en gesjoeld worden. De Engelsen bleken talent te hebben voor shuffle-board.

Maandag 28 augustus
Na het ontbijt en inpakken van de bagage vertrokken de Engelsen by train om het Gronings Ontzet te vieren. De Engelandcommissie kon toen samen met vele vrijwilligers aan de slag om zowel de kantine als de slaapgelegenheid in de gymzaal op te ruimen.

In de loop van de middag ging een transportcolonne uit Winsum noar Stad tou om de Leveringtonners af te zetten op Eelde. Na wat warme woorden over en weer was het tijd om goodbye, farewell en so long te zeggen. See you next year.

Tot slot
Als Engelandcommissie willen wij alle vrijwilligers van het weekend bedanken. Mooi om te zien hoeveel mensen zoveel uren belangeloos en met veel enthousiasme in onze club willen steken. Thank you so much!

Groet / Greetz,

Simone, Eilana en John