Afgelopen zaterdag stond de 2e oefenwedstrijd voor de vrouwen op het program. Dit was gelijk op papier een wedstrijd, waar gekeken kon worden waar wij op dit moment staan. ONS uit Sneek speelt namelijk in de 1e klas dus een klasse hoger dan vv Winsum. Om 14.30 werd er afgetrapt aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum, onder leiding van scheidrechter Pol.

En direct in de 1e minuut van de wedstrijd was daar al de eerste kans voor Winsum. Alleen was Anouk nog niet scherp genoeg om deze kans te benutten. Doordat Winsum te veel ruimtes weggaven en de linies niet klein genoeg hielden, was het ONS in de 7e minuut wel doelgericht en stond de 0-1 op het bord.

Door het goede coach werk vanaf de zijkant, kwamen er steeds meer kansen voor Winsum en lieten de vrouwen zien dat ze dit seizoen zeker gaan mee doen voor het kampioenschap. In de 14e minuut was het weer Anouk die een kans kreeg na een prachtige pass van Roos. 3 minuten later zagen ze dat de keeper iets voor de goal stond. Met een lob probeerden ze het net te vinden maar deze ging net over. Weer 5 minuten later was er een 1op 1 situatie voor Winsum en ook deze werd niet benut. Zo kreeg Winsum steeds kansen op de gelijkmaker, in de32e minuut was het Roos die met een prachtige schot de kruising raakte. In de 33e minuut besloot de scheidrechter om een water pauze in te voeren en van die tijd werd door de trainers gebruik gemaakt om de vrouwen nog wat aan wijzigingen te geven. Vooral dat wij meer op balbezit moesten gaan spelen, meer de bal rond moesten gaan spelen om zo medespelers vrij te spelen. Na deze pauze zag je dan ook dat de dames dit nodig hadden, ze kwamen steeds beter in hun spel en dit zag je dan ook in de 45e minuut uitkomen. Cherry stuurde op links Anouk weg de hoek in, deze omspeelde een speler van ONS en stond zo’n beetje 1 op 1 voor de keeper. Iedereen aan de kant dacht nu gaat ze schieten maar nee ze legde de bal breed op Annie die de bal terug legde op Roos die niet nadacht maar gewoon een schot loste op de goal en de bal achter de keeper van ONS plaatste. Stand 1-1 en dit was ook de ruststand.

In de rust werd er niet direct gewisseld omdat wij nu wat in ons ritme kwamen en dit graag wouden door zetten in de 2e helft. Echter moest Neil in de 6e minuut al gebruik maken van een wissel. Alinda onze keeper, die voor het eerst een echte wedstrijd keepte op gras (normaal keept ze in de zaal bij Winsum), door een verkeerde beweging verkeerd terecht kwam op haar schouder en niet verder kon keepen. Haar plaats werd ingenomen door Jolien en Kim nam haar plaats rechtsachter in.

In de 12e min werd een scherpe voorzet van Anouk op Chantal net gemist. ONS kwam in deze fase ook steeds meer aan voetballen toe en werden af en toe toch gevaarlijk voor de goal van Jolien. Maar Winsum bleef overeind en had redelijk grip op de wedstrijd. In de 14e minuut kwamen Minke en Rolinda erin voor Berber en Cherry. 2 minuten later was de laatste wissel op de bank aan de beurt en was het Lois die erin kwam voor Jasmin. Of het nou kwam door deze spelers te wisselen, of onoplettendheid, is niet bekend maar het resulteerde wel in een goal voor ONS in de 18e minuut. Het was wel een goal die, (volgens Jolien) zelfs voor de meeste keepers onhoudbaar was. Het was een bal die over de keeper het doel inging. Na deze domper voor Winsum pakten de vrouwen de draad toch weer op en hadden ze zeker nog kansen op de gelijkmaker. Helaas voor de dames kwam de gelijkmaker niet. In de 40e minuut was het scheidsrechter Pol die de wedstrijd ten einde floot. Chantal bleef door een blok op de bal geblesseerd liggen en had behoorlijk veel pijn. Omdat de wedstrijd bijna te einde liep en het toch een oefenpartij was, was dit een prima actie van de scheidrechter en werd de eindstand hierdoor 1-2 voor ONS.

De coaches kijken terug op een geslaagde wedstrijd, waarin de vrouwen hebben laten zien dat er veel potentie inzit voor het nieuwe seizoen. Aankomend weekend gaan de selectie met staf op trainingsweekend naar een locatie die wij hier niet prijs kunnen geven. Dit om onze concurrentie buiten de deur te houden en ook de media. Wat er allemaal gaat afspelen op dit kamp en waar ze nog op gaan trainen is niet bekend. Wat wel bekend is dat ze zaterdag om 10.00 uur spelen tegen de Knickerbockers in Groningen. Dit geld zowel voor VR1 en VR2. (dit heb ik uit betrouwbare bron ontvangen). Deze wedstrijden zijn niet afgeschermd en zijn dus toegankelijk voor publiek dus komt allen en moedig de vrouwen aan.

Opstelling 26-8;

Yvonne, Rolinda, Jolien, Minke, Chantal, Anouk, Lois, Annie, Kim, Marlies, Jasmin, Alinda, Roos, Berber en Cherry

RepoJo