Op 1, 2 en 3 september had de selectie van de vrouwen een trainingsweekend ingepland. De organisatie van dit weekend lag bij de teamleiders van VR 1. Met vol gepakte auto’s werd er om 17.00 uur, met ruim 25 personen, koers gezet richting het trainingskamp. Daar waren op dat moment al een aantal stafmedewerkers en spelers aanwezig om voorbereidingen te treffen voor het ontvangst van de overige mensen. Om klokslag 18.00 uur waren dan ook de mensen die vanaf Winsum waren vertrokken gearriveerd. De auto’s werden uitgepakt en de bedden werden geclaimd.

Om 18.15 uur was de soep warm en de tafels gedekt en konden we aanschuiven. De selectie had behoorlijke trek de soep en het brood werd gretig naar binnen gewerkt. Na het eten werd het programma van de avond uitgelegd door Neil en ook hoe ongeveer de rest van het weekend eruit zag. Vrijdag avond werd er een uur getraind in Beilen van 20.00-21.00 uur waarna we weer terug keerden naar ons onderkomen. Daar was eerst gelegenheid om te gaan douchen en om 22.15 was er een teambespreking over de wedstrijd die zaterdag zou worden gespeeld in en tegen de Knickerbockers in Groningen. Zowel VR 1 en VR 2 hadden die zaterdag morgen om 10.00 een wedstrijd op het studenten complex. Om 7.30 uur stond het ontbijt alweer klaar, en waren de eieren met liefde gebakken door Cherry. Om 8.15 uur werd er dan ook koers gezet richting Groningen. Vanuit Winsum sloten er zaterdag morgen nog een aantal speelsters van VR 2 aan zodat we met genoeg speelsters konden beginnen aan de wedstrijden.  In beide teams werd er in de rust gewisseld, een aantal van VR 1 speelden in de 2e helft mee met VR 2 en vanuit VR 2 een aantal met VR 1 mee. Voor sommigen vrouwen was dit een hele ervaring wat er wel toe leidde dat beide vrouwenteams met winst de wedstrijd afsloten. VR 1 won met 2-0 en VR 2 met 4-1.

Zaterdag middag terug op onze locatie werd nadat de afwas was gedaan de wedstrijd na besproken. Ook werden er in groepjes besproken hoe we dit seizoen willen gaan spelen, hoe iedereen zich ziet in deze rol, en wat onze doelstellingenzijn. Voordit alles hadden we een anderhalf uur gepland alleen werd het een uurtje meer. Maar de sfeer was goed dus dat was geen probleem. Er werd na de bespreking nog overlegd wat we gingen eten en er werd besloten om pizza’s te laten bezorgen. Tot die tijd hadden de vrouwen vrije invulling en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Spelletjes kwamen tevoorschijn, de muziek werd aangezet en onder dit alles waren de trainers onderling in overleg en werden er persoonlijke gesprekken gevoerd met spelers. Roos en Melinda lieten iedereen een vragen lijst met 10 vragen invullen. De antwoorden werden verzameld en daar zouden we in de avond iets mee gaan doen.

Om 18.30 uur werden de 30 pizza’s afgeleverd en konden we onze magen vullen zodat we s ’avonds weer 100 % konden bezighouden met teambuilding. Dit bestond uit diverse spelletjes (afwas, 30 seconds etc.) Om 21.15 was het dan zover en werd er door Melinda en Roos uitgelegd wat we gingen doen. Er werden groepjes gemaakt van 4 personen. Roos en Melinda gingen dan 1 voor 1 de vragen bij langs en werden door hun per vraag 3 antwoorden gegeven. Aan ons was dan de taak om op te schrijven wie van de 30 aanwezigen dat antwoord had gegeven. Zo werd er bekeken of wij iedereen een beetje kenden. Je kon dus 30 goeie antwoorden scoren. Een paar groepen hadden iets meer dan 10 goeie antwoorden, de rest lag daaronder. Het was zeer hilarisch en er werd dan ook besloten om dit aan het eind van het seizoen weer te gaan doen, om te kijken of je dan iedereen wat beter hebt leren kennen.

Na 23.00 uur was het dan tijd om met elkaar de dag af te sluiten met een feestje. En dat werd het. Er kwam nog een mysterie gast langs die de lachspieren aardig loskreeg van iedereen. Kortom wederom weer een zeer geslaagde avond die tot in de kleine uurtjes duurde. Toch was iedereen de volgende morgen rond de klok van 9.00 uur weer uit bed en kon er weer worden aangeschoven voor het ontbijt. Om 10.00 uur was er een teambespreking over afspraken voor het nieuwe seizoen zoals, discipline, kleding, spelersraad sponsoren etc. Na een uur werd er koers gezet naar de plaatselijke sportcomplex waar nog een training werd afgewerkt. Terug om half 1 werden de spullen bij elkaar gezocht en werd er om 10 over 1 koers gezet naar huis.

Het was een leuke, leerzame en vooral zeer gezellig weekend waarbij we onderling ontzettend hebben gewerkt aan teambuilding. Ik denk dan ook dat de jongere garde die toch altijd tegen de groteren opkijken, dit weekend hebben geleerd dat dat niet hoeft. En dat ze net zo in de groep worden opgenomen of dat ze er al jaren mee voetballen.  Top meiden. Deze week nog 1 oefenwedstrijd voor de VR 1 op Schillegeham tegen ON VR2 op dinsdag 5 september en dan zaterdag de 1e bekerwedstrijd.

RepJo