Vandaag stond voor de vrouwen van Winsum 1 de eerste bekerwedstrijd op het program. Ondanks dat we nog niet helemaal compleet zijn vanwege een aantal geblesseerden werd toch met frisse moed de reis aanvaard naar Groningen. GVAV uitkomend in de 3e klas was voor onze eerste officiële wedstrijd de tegen stander. Met Berber en Melinda op de wisselbank en later de toevoeging vanaf de wedstrijd van VR2, Rolinda en Cherry, was het team compleet.

Dat wij een klasse hoger spelen was vanaf het begin al wel zichtbaar. In de 4e minuut was daar de eerste kans. Een 1 op 1 situatie werd echter, door te weinig rust aan de bal, met een lob over het doel geplaatst. Er werd door de coaches heel veel gecoacht vanaf de zijkant en waren zeker niet helemaal tevreden over het spel.

In de 10e minuut was daar pas de 2e kans voor Winsum. Een hoekschop vanaf rechts, genomen door Minke, werd ook niet benut. Gelukkig was het 2 minuten later toch raak. Anouk bediende Minke met een steekpass die de 0-1 op het scorebord plaatste. Allen waren we niet scherp genoeg nog want nog geen 2 minuten later was het alweer 1-1. Toch kwam Winsum daarna wat meer in hun spel en kregen ze kans genoeg om de score weer uit te breiden. In de 22e minuut was er een mooie aanval van Winsum. Sabine bediende met een prachtige pass Anouk die niet zelfzuchtig was en de bal door probeerde te schuiven naar Minke. Alleen werd deze bal net voor de goal onderschept door GVAV. Toch lieten de vrouwen zien dat ze, na de nederlaag afgelopen dinsdag tegen ON VR2 (0-6), de zinnen hadden gezet om vandaag te gaan winnen. In de 23e minuut kreeg Winsum een hoekschop aan de linkerkant. Minke die de meest hoekschoppen neemt nam ook deze voor haar rekening. En zonder dat iemand hem aanraakte ging de bal de goal in 1-2. Nog geen 2 minuten later was het Danielle die de 1-3 maakte. De keeper liet de bal los en door oplettendheid van Danielle kon ze bal achter de keeper plaatsen. De kansen bleven maar komen voor Winsum die lieten zien dat ze gewoon een klasse beter waren. In de 32e minuut werd Anouk door de keeper onderuitgehaald waardoor Winsum een strafschop kreeg. Deze werd feilloos in geschoten door Minke. Een paar minuten later moest de keeper van GVAV het veld verlaten door een ernstige blessure.

In de blessuretijd was het nog Anouk die de ruststand van 1-5 op het scorebord zette.

Net weer uit de kleedkamer waren de vrouwen nog niet helemaal bij de les want in de 1e minuut was GVAV die de 2-5 maakte. Gelukkig duurde dit maar even want maar 1 minuut later was het Anouk die de 2-6 binnen tikte. De 2e helft zou dan ook echt voor Winsum zijn. Want in de 11e minuut was het Danielle die door het driehoekje Minke, Annie, Danielle de 2-7 noteerde. In de 12e minuut werd Minke gewisseld voor Melinda die in de 1e helft als grensrechter had gefunctioneerd. Nog maar koud in het veld was het de wissel die de 2-8 maakte. Een vrije bal van Yvonne werd op Anouk gespeeld, die plaatste de bal door naar Melinda en deze maakte het zonder nog maar een bal te hebben aangeraakt de goal.

Of het nou kwam doordat Melinda in de 1e helft was geprikt door een wesp is niet bekend, maar dat ze de middag zou afsluiten met 4 goals had niemand gedacht. Want nr. 2 van Melinda viel in de 21e minuut. Door een prachtige crosspass van Jolien kwam Melinda 1 op 1 met de keeper die iets te ver voor de goal stond en Mel dus met een lob haar kon passeren 2-9. In 26e minuut was het weer Jolien die met een lange bal Melinda bereikte en ook deze bal achter de keeper plaatste. 2-10. In de 35e minuut was het weer het duo Jolien en Melinda die samen zorgden voor de 2-11 weer kwam Jolien met een pass over 30 meter naar Melinda en ook nu wist zij er wel raad mee. Een minuut later was ook Marlies eindelijk doelgericht en kon ze de bal achter de keeper plaatsen en zetten zij de eindstand op het scorebord 2-12.

Een prachtige middag op Kardinge voor de vrouwen maar ook voor vrouwen 2 was het een prachtige middag want die hebben gewonnen met 7-1 van Zuidhorn. Al met al een goed weekend voor de selectie. AS dinsdag is er nog een oefenwedstrijd voor VR1 tegen ON VR3 en volgende week zaterdag staat de bekerwedstrijd tegen Frisia uit Leeuwarden op het program. Ik zeg komt allen.

Score  1e helft 0-1 (Anouk) 1-2 (Minke) 1-3 (Danielle) 1-4 (Minke) 1-5 (Anouk)

2e helft 2-6 (Anouk) 2-7 (Minke) 2-8 (Melinda) 2-9 (Melinda) 2-10    (Melinda) 2-11 (Melinda) 2-12 (Marlies)

Opstelling;

Yvonne, Jolien, Willisa, Minke (Melinda), Anouk, Annie (Cherry), Marlies, Roos (Rolinda),  Sabine, Jenny, Danielle