JO19-1 wint Hoogeland Cup voor de tweede keer op rij

JO19-1 deed voor de derde achtereenvolgende keer mee aan de Hoogeland Cup. In sporthal De Mencke in Uithuizen, werd op 29 december in de voorrondes een plaats in de halve finales bemachtigd. In die finales op woensdag 3 januari werd de titel die vorig jaar ook al werd behaald, ruimschoots geprolongeerd.

De organisatie had besloten om alleen clubs uit de nog te vormen nieuwe gemeente uit te nodigen. Een keuze, waardoor teams als DVC en NEC Delfzijl, op wie vorig jaar nog via strafschoppen de finale moest worden gewonnen, dit jaar ontbraken.

Zo traden de spelers op 29 december aan tegen Zeester, SIOS en Noordwolde. Trainer Marc Kruger moest voor de wedstrijd nog wat schuiven in de opstelling, maar zonder problemen werd de eerste pot tegen Zeester met een klinkende 13 – 0 gewonnen. SIOS was de volgende tegenstander, en daar was de uitslag zowaar nog groter: 16 – 0. De nummer drie tegenstander in de poule was Noordwolde, de winst was daar 10 – 2 en het spel wat laconieker. Wat niets afdeed aan het spel van Noordwolde, die het Winsum in een paar situaties toch lastig maakte en inderdaad 2 maal wist te scoren.

Zo was een ieder duidelijk wie favorietenrol had genomen, en de had de kantine in de Uithuizer sporthal nog lang klandizie van de gasten uit Winsum.

In de halve finale moest direct worden aangetreden tegen Bedum, 5 -1, en op naar de finale wedstrijd. Deze werd gespeeld tegen de plaatselijke vv Noordpool. Thuisvoordeel denk je dan, het kan nog lastig worden?

In ieder geval wist een gekende speler van de Uithuizers  al ras twee gele kaarten en een rode te bezorgen, wat tot hevige discussie leidde van Noordpool en stilleggen van de wedstrijd. Jammer zoiets, maar het akkefietje werd gesust en na een 5 minuten onderbreking kon worden doorgespeeld en zagen wij al ras een goal van Robin Faber. 1 – 0. Na nog twee goals van David Albert Villalta en eentje van Robin Faber was de buit binnen: 4 – 0 en winnaar van de cup!  En dat in een echte finale wedstrijd: spanning, geen goed voetbal, maar wel de winst.

Winsum – Zeester:         13 – 0
Winsum – SIOS                16 – 0