vv Winsum O17-1 – NEC Delfzijl O17-1  1 – 3 (0 – 1)

Het regende. Hoewel ik er geen seconde aan twijfelde of het überhaupt door zou gaan, werd de vraag regelmatig gesteld. Het regende. Doorweekt kwam ik aan op sportpark Schouwerzijlsterweg. De vriendelijke gastheer heette mij welkom en ik kreeg een stomende kop koffie. Gelukkig was de scheidsrechter er ook al, want de app, blijft wennen nog even, werkte niet helemaal mee. De trainer kon niet vanaf het begin aanwezig zijn, dus had het team in de regen een loopschool en positiespel afgewerkt. Tijdens het afwerken was ook de trainer aanwezig en hij zag dat het goed ging. De regen hield niet op terwijl de scheidsrechter de munt in de lucht gooide. Winsum won en mocht de kant kiezen. Raul vond het prima en de wedstrijd begon. Delfzijl had er zin in en liet vanaf de start zien wat de tactiek was. Druk en snel de bal naar voren, daar liepen drie beweeglijke snelle aanvallers. Het leek een beetje oldskool Engels voetbal. En buitengewoon effectief, want al in de 10e minuut wist de spits, vanuit randje buitenspel, de bal op te vangen en achter Leroy in het net te werken 0 – 1. Winsum moest het spel naar zich toe trekken nu en begon te voetballen. In de 30 minuten die volgden werden de nodige kansen gecreëerd, maar lukte het niet de stand in evenwicht te brengen. Thee. De tweede helft gaf een wat minder nat beeld, en een andere samenstelling in het team. Delfzijl bleef stug volgens het beproefd concept spelen en sloeg bij bijna iedere bal van achteruit het middenveld over. Ze dwongen de thuisclub ver terug op het eigen helft in ieder geval. Na een minuut of tien begon het aan Winsumkant ook te draaien en was het een snelle uitbraak aan onze kant wat ervoor zorgde dat de stand gelijkkwam. Vasthouden en uitbreiden… Maar helaas, de start van NEC was zo snel dat het binnen twee minuten, via een vrije bal, alweer 1 – 2 stond. In het kwartier dat volgde ging het gelijk op en wist Winsum meer te creëren, dan in de gehele wedstrijd tot dan. De keeper van de bezoekers bleek ook in vorm, want hij wist met goede reflexen zeker vier doelpunten te voorkomen. Uiteindelijk werd het erger voor de thuisclub. Nadat een wederom snelle uitbraak, Delfzijl de eindstand 1 – 3 liet noteren. NEC speelde slim en berekenend en mocht zich de terechte winnaar noemen. Voor Winsum is er werk aan de winkel. Donderdag om 19:00 wordt er thuis geoefend tegen Velocitas. Aanstaande zaterdag staat om 10:45 de derde en mogelijk laatste bekerwedstrijd op het programma. Dan komt competitiegenootgenoot DVC lang. U bent welkom.