vv Winsum O17-1 – Gorecht O17-1  3 – 2 (2 – 1)

De scheidsrechter floot af. Hij had ruim vier minuten extra tijd gegeven. Gorecht was niet bij machte de extra tijd te gebruiken en de wedstrijd op zijn minst in evenwicht te brengen. Ik liep naar de trainer toe, gaf hem een hand en zei: ‘jammer.’ ‘Onterechte winst,’ was zijn reactie. Ik was verbaasd, en vroeg waarom. Er kwam geen reactie, hij liep mopperend weg.  Ik probeerde terug te halen of ik iets over het hoofd had gezien. Winsum had zich één opdracht gesteld; winnen.  Er waren drie afspraken gemaakt en het team heeft zich daar grotendeels aan gehouden. Het eerste doelpunt was een penalty, nadat onze centrale verdediger een schoen tegen zijn kin kreeg. Daarna volgden twee acties van Gorecht op het randje van buitenspel. Ik had kunnen vlaggen, maar vertrouwde op de geslepenheid van onze verdedigers.  Gorecht maakte de gelijkmaker, opnieuw randje buitenspel, vanuit de kluts. Het tweede doelpunt van Winsum was doorjagen op de keeper, die onzeker was in zijn actie. Gorecht had een bijzondere scoringskans, maar de bal ging perfect van paal naar paal en werd door onze rechtsback weggewerkt. Opnieuw bijna buitenspel, misschien was het zelfs buitenspel. Tijdens de rust werd vooral rust gepakt. In de tweede helft begin Winsum aarzelend, maar Gorecht kon niet meer dan kijken naar het doel van Leroy. Er volgde bijna de 3 – 1, maar de keeper van Gorecht redde biljant.  Gorecht maakte eerst nog de 2 – 2 na een glijder van onze keeper. Het is hem niet aan te rekenen, iedereen is wel een keer weggegleden tijdens deze wedstrijd. Winsum had een vrije bal moeten krijgen. Onze spits werd tegen de grond gewerkt op een manier waar Jan Wouters jaloers op zou zijn geweest, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Even later wist Winsum toch de 3 – 2 te laten noteren en speelde beheerst de wedstrijd uit.  Goed ik ben natuurlijk bevooroordeeld,  maar ik kan zelfs met de meest objectieve ogen die er zijn geen onterechte winst uit halen. We moeten nog een keer tegen elkaar, dat belooft wat. Tot die tijd hebben we deze belangrijke winst te pakken, belangrijk, want het kan de periode opleveren mochten we hem nodig hebben. Het team gaat even rusten. Pas op zaterdag 10 februari staat de eerstvolgende competitie wedstrijd op het programma, een belangrijke direct. Om 10:30 in en tegen Bedum.  Vanaf deze plek wensen wij iedereen een fijne kerst en alvast een fantastisch 2018.