Na een lange zomer was het dan eindelijk weer zover. De eerste wedstrijd voor JO15-2 -vanaf nu maar even C2 voor het gemak- stond op het programma. Natuurlijk de trainingen waren wel weer gestart, maar nu ging het om het ‘echie’ voor de beker. Voor C2 was het de eerste wedstrijd in deze samenstelling. Een mooie mix van eerste en tweede jaars C-ers die uitkomen in de eerste klasse, één niveau onder C1 dat in de hoofdklasse haar wedstrijden speelt. Oftewel een talentvolle lichting C-ers die elkaar scherp zal houden. Zo konden Marc en Yordi direct al mee met de C1 voor hun bekerwedstrijd tegen Wildervank. In de voorbespreking gaf trainer Gert Jan de jongens aan hoe hij dit jaar wil gaan spelen, maar dat we daar in stappen naar toe zullen werken. De combinatie van training en wedstrijden zal de strijdwijze steeds verder moeten fijn slijpen. Met een bekende opstelling gingen de spelers het veld op.

Vanaf de eerste minuut was eigenlijk wel duidelijk dat Winsum deze partij niet hoefde te verliezen. De verdediging met Lars, Stein, Max en Robin stond prima. En dat niet alleen, zij zorgden ook voor een goede opbouw van achteruit. De lange bal werd maar af en toe gehanteerd. Steeds werden spits Jaden of de middenvelders Daniel, Keo en Sharugan gezocht om van daaruit de buitenspelers Marnix en Julian te vinden. Een aantal spelers hadden best wel wat moeite op de voor hun soms nieuwe positie. Niet alles liep even vlekkeloos, maar zo vreemd is dat niet. Met de nodige coaching van de kant werd dat langzaamaan wat beter. Winsum kreeg meer grip op de wedstrijd en ook steeds meer kansen, maar het was een eigen doelpunt van Lycurgus dat de ban brak. Vrij snel volgde de 2-0 van Jaden die de bal over de uitkomende keeper in het doel schoot nadat hij prima was vrij gespeeld door Julian. Vlak voor rust volgde de 3-0 door Julian zelf met een hard schot in de verre hoek. Tussendoor had keeper Jorn weinig te doen gehad, maar wat hij deed was goed en overtuigend. Het zei wel iets over het krachtsverschil tussen beide ploegen.

In de rust was er even tijd om de goede en mindere punten van de eerste helft door te nemen. Gericht kon de trainer aangeven wat hij van wie op welke positie verwachtte. Duidelijk was wel dat het praten met elkaar en ook het actief zijn wanneer je geen balbezit hebt nog belangrijke punten van ontwikkeling zijn. Na rust had dat zeker zijn effect. Ewoud nam de spits positie van Jaden over en Kaylien kwam voor Marnix. Winsum vond elkaar bij vlagen gemakkelijk in de combinatie en was over de vleugels het gevaarlijkst. Uit een corner was het Max die hard de 4-0 binnenschoot, waarmee de wedstrijd in het slot leek. Daar dacht Lycurgus anders over en in een omschakelingsituatie maakten zij de 4-1. Winsum ging niet bij de pakken neerzitten, maar ging door alhoewel de krachten her en der duidelijk aan het wegvloeien waren. Bij een scrimmage voor het doel van Lycurgus kwam de bal voor de voeten van Kaylien die de bal op de paal schoot, waarna Julian de 5-1 voor het intikken had. Kort daarna volgde de goal van de dag. Lars sloot aan vanuit de achterhoede en van ruim 20 meter haalde hij hard uit. De bal ging mooi in de rechterbovenhoek en liet de keeper kansloos; 6-1. Daarmee was het nog niet gedaan, want het was Jaden die Julian met een steekpass in scoringspositie bracht, die dat niet liet liggen waarmee de 7-1 en tevens eindstand op het bord kwam.

Na de eerste wedstrijd was het tijd voor de eerste indrukken. Samengevat waren de nodige goede dingen te zien, maar zeker ook veel verbeterpunten. Al met al was het beeld wel dat voor een eerste wedstrijd de jongens de technische staf positief hadden verrast. Dat beloofd nog wat dit seizoen … Voor de liefhebbers is de volgende bekerwedstrijd zaterdag 9 september op de Esserberg tegen Be Quick JO15-2 om 11 uur.