De tweede bekerwedstrijd bracht ons naar de roemruchte Esserberg waar Be Quick C2 de tegenstander was. Door de vele regen waren de wedstrijden op de gewone grasvelden afgelast, maar deze wedstrijd werd op kunstgras gespeeld en ging dus gewoon door. Op voorhand wisten we al dat dit een sterke tegenstander zou zijn met net als Winsum veel eerstejaars. Diverse spelers van de tegenstander kwam vorig jaar niet onverdienstelijk uit op het hoogste niveau in Nederland. Een pittige tegenstander dus waardoor het een hele leerzame wedstrijd zou worden. Net als vorige week was C2 weer compleet, wat ook wel iets zegt over de prima voetbalbeleving in deze groep.

In de eerste minuten van de wedstrijd was wel te zien dat de tegenstander niet alleen goed kon voetballen, maar dat positioneel ook slim deed. Het was voor Winsum even alle hens aan dek en vooral de middenvelders liepen zich de longen uit het lijf om de tegenstanders het voetballen te beletten. Dat lukte ze steeds beter, waardoor ook Winsum langzamerhand beter aan voetballen toekwam. De betere kansen waren voor Be Quick, maar ze kwamen niet tot scoren. Be Quick speelde behoorlijk aanvallend en liet daardoor veel ruimte waar met name Ewoud en Julian wel raad mee wisten. Ook Winsum kreeg nu kansen, maar het was toch Be Quick dat de 1-0 scoorde. Daarna volgde een fase waarin Winsum brutaler ging voetballen. Het zette Be Quick eerder vast in de opbouw, dat daar duidelijk moeite mee had. De kansjes werden kansen. Zo sprintte Ewoud zijn tegenstander er volledig uit, gaf voor op Julian die de bal inschoot maar de keeper er nog net een teen tegen kreeg. Er volgden hele grote kansen waaronder twee één-op-één situaties met de keeper, maar het vizier stond helaas niet scherp. Tot er vrije trap was vanaf de rechterkant. Marc gaf voor, maar de bal werd door iedereen gemist behalve door Kaylien die bij de tweede paal de bal oppikte en met soort volley schot de bal over de keeper in het doel schoot; 1-1. Dat was ook de ruststand.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Tot ongeveer een kwartier in de tweede helft had Winsum de zaak op het oog onder controle. Be Quick had wel het meeste balbezit, had ook kansjes maar kwam er maar niet echt door. Bij Winsum sloeg de vermoeidheid echter zichtbaar toe. De afstand tussen de linies werd groter, maar vooral de dekking van spelers werd minder scherp. En zo kon een speler van Be Quick op de kop van de zestien volledig vrij aannamen en uithalen voor de 2-1. Daarna viel snel de 3-1 en leek het gebeurt. Toch kregen Ewoud en later Max nog een grote kans bij een scrimmage na een corner en was het Julian die nog alleen richting keeper ging. Het mocht niet baten. Het was Be Quick die het slot er op gooide met de 4-1. Het was niet helemaal duidelijk waarom, maar de scheidsrechter besloot erg lang door te spelen en ergens in de 6e minuut van de blessuretijd maakte Be Quick ook nog de 5-1 waarmee ook de geflatteerde eindstand was bereikt.

Ondanks de nederlaag was dit een bijzonder leerzame wedstrijd. Leerzaam voor zowel de trainer als ook de spelers. Duidelijk is wel dat vergeleken met de D-ers er fysiek nog weer een beetje meer gevraagd wordt én dat een goede conditie ook het verschil kan maken. Met wat we gezien hebben kan in de trainingen weer gericht aan verbetering worden gewerkt. Volgende week volgt de laatste bekerwedstrijd in deze voorronde tegen Lycurgus C1. Plaats van handeling is sportpark Schouwerzijlsterweg en de aftrap is om 9.00 uur.