Daar waar menig wedstrijd al was afgelast, was het voor C2 vrij duidelijk dat er wel gespeeld zou gaan worden. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Mamio dat prima kunstgrasvelden heeft op sportpark de Parrel. Met Mamio was ook duidelijk dat we een sterke tegenstander zouden ontmoeten. De nummer vier van de competitie lijkt veel op het team dat we vorig seizoen in de D-ers tegenkwamen en waar we toen veel moeite mee hadden. Veel individuele kwaliteit op het middenveld en in de voorhoede maakte dat vanaf de eerste minuut volle bak concentratie gevraagd was. Marnix was afwezig en zijn plek werd ingenomen door Esther die bij C2 wedstrijdritme op deed na haar blessure.

De start van de wedstrijd was wat we hadden verwacht. Mamio had veel balbezit en probeerde al combinerend haar snelle voorhoede spelers te bereiken. Winsum stond echter goed en compact en liet in die fase weinig tot niets in de buurt van keeper Jorn komen. Verder dan een aantal afstandsschoten kwam Mamio dan ook niet. Winsum wist af en toe toch verrassend goed onder de druk uit te komen en begon beter mee te voetballen. Op het middenveld had Esther het lastig tegen de steeds doorschuivende spelers, maar wist op zeker moment met een prima pass Julian Bolhuis weg te sturen aan de rechterkant. Die ging schuin richting het doel en schoof met zijn linker de bal langs de keeper in de verre hoek; 0-1. Mamio leek wat van slag en vrij snel kreeg Winsum ook haar tweede grote kans. De keeper van Mamio schoot de bal in de voeten van Daniel, die richting keeper ging naar rechts uitweek en de bal in het zijnet schoot. Mamio herpakte zich weer wat en kreeg ook betere kansen tegen het eind van de eerste helft, maar de paal en de lat hielden een doelpunt tegen. Met de 0-1 stand werd het rust.

In de rust waren er complimenten voor het spel. Wel werd er tactisch ingegrepen om de bijna continue overtal situatie op het middenveld tegen te gaan. Dat pakte redelijk goed uit, ware het niet dat het  daardoor achterin ook wat vaker 1 op 1 kwam te staan. Een speler van Mamio wist daarvan te profiteren, omspeelde keeper Jorn, moest toen langs Stein kruisen, waarbij hij struikelde. De scheidsrechter gaf een penalty die hard door het midden werd gescoord; 1-1. Er ontstond een interessante strijd waarin beide ploegen voor de winst wilden gaan. Julian Bolhuis kreeg een grote kans, maar zijn diagonaal ingeschoten schot werd nog net met de voet gepareerd door de keeper. Tot tien minuten voor tijd Mamio de 2-1 wist te scoren uit een wat rommelige situatie. Winsum ging daarna met veel risico voetballen, wat koren op de molen was voor de snelle spelers van Mamio die veel ruimte kregen. Toch was Winsum nog dicht bij de gelijkmaker geweest als de scheidsrechter ook Winsum een penalty had toegekend. Marc passeerde langs de achterlijn in het strafschopgebied twee tegenstanders en werd bij het geven van de voorzet van achteren gehaakt. De scheids vond het vreemd genoeg niets. Mamio wist vervolgens een minuut voor tijd nog de 3-1 te scoren, maar  dat was vooral voor de statistieken en maakte het allemaal wat geflatteerd.

Al met al een uitslag die zomaar heel anders had kunnen zijn. De wedstrijd had meerdere sleutelmomenten, die net niet in het voordeel uitvielen van Winsum. Uitslagen zeggen daarom niet alles. Volgende week volgt de voorlopig laatste wedstrijd van dit jaar. Dan halen we de eerder afgelaste wedstrijd tegen GVAV C3 in. Plaats van handeling is sportpark Schouwerzijlsterweg en de aanvangstijd is 8.30 uur (!).