Daar waar menig wedstrijd was afgelast, kon er bij de ‘kunstgras verenigingen’ prima gevoetbald worden. En zo ging C2 richting Eelde voor de wedstrijd tegen Actief C1 in de nieuw ingedeelde voorjaarscompetitie. Door ziekte en andere omstandigheden moesten Max, Jaden en Sharugan verstek laten gaan en was er dus versterking nodig vanuit C3. Met Erwin Mossel en Jesse Bouwman kregen we, zo bleek later, waardige vervangers die een prima pot meespeelden.

Alhoewel in Eelde twee kunstgrasvelden zijn, ontstaat dan wel een ander probleem. Het wedstrijdprogramma was zo vol geprogrammeerd dat er geen ruimte was voor een fatsoenlijke warming-up. En aangezien de trainingsintensiteit de laatste weken door de omstandigheden nogal te wensen over liet, was het een nogal koude herstart van de competitie.

Nogal onwennig liepen de jongens over het veld en de eerste minuten beloofden weinig goeds. Veel balverlies, weinig activiteit, te late reacties, geen beleving, het was jammer genoeg allemaal te zien. Actief speelde niet veel beter, maar begon gedurende de eerste helft steeds wat makkelijker te voetballen. Het wel trainen en bekend zijn met de ondergrond maakte daar echt even het verschil. Echt grote kansen kreeg Actief niet tot de scheidsrechter een corner gaf waar het gewoon een achterbal was. Van de desorganisatie maakte Actief slim gebruik door de 1-0 te scoren. Kort daarna kreeg Winsum twee dotten van kansen via Julian en Daniel, maar de bal ging er niet in. Op slag van rust was het Actief dat weer toesloeg na knappe aanval door het midden. Met de 2-0 stand werd de kleedkamer voor de rust opgezocht.

In de rust volgde een ware donderspeech. Gek genoeg was iedereen het er over eens dat het slap was en dat iedereen veel beter kon. Met die boodschap en opvatting gingen de jongens het veld weer op en dat was te zien. Vanaf de aftrap van Actief werd er nu fel gejaagd op de bal. De spelers van Actief kregen geen tijd om iets te doen zonder een speler van Winsum in hun nek en wat verwacht werd gebeurde. Er werden fouten gemaakt en binnen 5 minuten had Winsum drie enorme kansen, waarvan er één knap werd afgemaakt door Erwin Mossel na een schitterende voorzet van Keo. Winsum ging op jacht naar de gelijkmaker en maakte die ook, maar deze werd laat en om onduidelijke redenen afgekeurd. Kort daarna volgde een moment in het strafschopgebied van Winsum, waar een speler van Actief na een licht contact naar de grond ging terwijl hij de bal niet meer kon halen. De scheidsrechter was daar wel heel duidelijk over; strafschop. En zo stond Winsum weer op 2 doelpunten achterstand; 3-1. Over mentaliteit echter niets te klagen, want van opgave was geen sprake. En zo kon Julian Robin dwars door het centrum wegsturen die er met zijn lange teen net eerder bij was dan de keeper en de 3-2 binnenschoot. Winsum probeerde wel en begon ook steeds meer risico te nemen. Er kwamen wat kansjes, maar het was vooral Actief dat gevaarlijker werd en in de laatste seconde na een knappe counter de geflatteerde 4-2 binnen schoot.

Al met al was een zuur verlies met nogal wat bepalende beslissingen van de arbitrage. Het zou alleen ook zuur zijn om het daar alleen op te gooien. Winsum kreeg genoeg kansen, maar was niet gedecideerd genoeg. Maar bovenal was de start van de wedstrijd zo slecht dat daar de kiem van het verlies was gelegd. Het begin van de tweede helft liet zien hoe het wel kan en hoe het moet. Dat is de les voor de volgende wedstrijd!