Het is niet alleen buiten koud als JO10-3 om kwart voor negen in Warffum aankomt bij de Roakeldaishal. In de grote hal waar twee speelvelden zijn ingericht is het niet veel warmer dan buiten. De bikkels van JO10-3 trekken zich daar niets van aan maar de supporters, die weer in grote getale aanwezig zijn voor de morele ondersteuning, hoeven de winterjassen vandaag niet uit te trekken.

Er moeten vijf wedstrijden gespeeld worden en het team moet er flink tegenaan om de beker om half twaalf mee naar huis te kunnen nemen. Want dat is natuurlijk het doel van de wintercup finale, die mooie glimmende bokaal hoort gewoon in Winsum thuis..... De tegenstanders zijn respectievelijk SIOS JO11-3, Bedum JO10-1, Omlandia JO11-3, Winsum MO11-1 en Loppersum JO11-3.

Het gaat geen makkie worden beseffen de dames en heren van JO10-3, maar ach die meisjes ….. die gaan ze de pan in hakken. Meisjesgehakt, dat gaat het worden want die meisjes kunnen er toch niets van !

De 1e wedstrijd neemt JO10-3 het op tegen SIOS JO11-3. Winsum gaat er meteen vol in en dat laat SIOS niet op zich zitten. Beide ploegen doen niet veel voor elkaar onder en er volgt een leuk potje voetbal met kansen over en weer, maar de goals die toch echt nodig zijn om die beker mee te kunnen nemen blijven lange tijd uit. Dan ineens, vlak voor het eindsignaal klinkt, verschijnt Ole voor het doel van SIOS en hij schiet Winsum op het nippertje naar de 1e winst van de dag. Het is 1-0 en dat is meteen ook de eindstand van de 1e wedstrijd.

Na een half uur rust mag Winsum het veld weer op. Daar staat “angst-gegner” Bedum al klaar in hun zo kenmerkende paarse shirts, die paarse kleur waar onze spelers en supporters altijd zo'n ongemakkelijk gevoel bij krijgen. Nog nooit won de JO10-3 een wedstrijd van Bedum. Maar als je niets te verliezen hebt, kun je er natuurlijk zonder druk vol in gaan en dat doet het team vandaag dan ook. En met resultaat: Winsum gaat als een speer en Ruben weet de keeper van Bedum  vliegensvlug maar liefst 2x te passeren. Bedum is verbouwereerd en komt niet lekker in de wedstrijd. Na een vrije trap van Leander ontstaat er verwarring bij spelers en publiek. De bal gaat snoeihard in het doel en ketst direct even hard terug het veld in. Scheidsrechter Jan Venema verkijkt zich op de bal, is in de veronderstelling dat de bal tegen de paal gaat en kent in eerste instantie geen goal toe. Als hij later op deze vergissing gewezen wordt, zet hij de zaak meteen recht en wordt de goal alsnog meegenomen in de uitslag die daarmee op 3-0 komt.

Na weer een half uur nagenieten van inmiddels 2 overwinningen op rij begint JO10-3 fanatiek aan een krachtmeting met Omlandia JO11-3. De teams zijn aan elkaar gewaagd en het is best spannend. Het is Martin die de score opent en 1-0 op het scorebord zet. Martin staat even later ook aan de basis van de 2e goal met een mooie voorzet op Finne. die bedenkt zich niet, draait in en schiet de bal hard vlak langs de keeper van Omlandia de goal in. Met deze mooie goal zet Finne de  2-0 op het scorebord. Omlandia komt vlak voor tijd nog terug tot 2-1, maar komt niet meer langszij. Weer wint JO10-3 en weer hebben de spelers een half uur tijd om uit te rusten voor de volgende wedstrijd.

De meisjes van Winsum MO11-1 staan al te popelen om te beginnen als de spelers van JO10-3 zich nog in de hesjes moeten wurmen. In het begin van de wedstrijd domineert JO10-3 de meisjes en krijgt kans op kans.....maar de bal wil maar niet in de goal. Die meisjes zijn toch stukken taaier dan ze lijken en bovendien hebben ze hun tactiek ineens veranderd. Ze herpakken zich snel en verdedigen hun goal heel effectief met als gevolg dat JO10-3 er niet langs komt. Als de meisjes van JO11-1 dan toch ook een kans krijgen verzilvert Jasmijn van der Veen die dan ook meteen. JO10-3 kijkt nu tegen een 0-1 achterstand aan en de meisjes verdedigen hun doel met verve. Het eindsignaal klinkt en JO10-3 staat weer met beide benen op de grond: met de meisjes van JO11-1 valt niet te spotten.

Tijd om bij de pakken neer te zitten heeft JO10-3 niet want Loppersum JO11-3 staat al te wachten voor de volgende wedstrijd. Met 9 punten uit 4 wedstrijden zijn er nog prima kansen om kampioen te worden, dus JO10-3 gaat er nog een keer voor. Het wordt een harde en taaie strijd voor de spelers en 10 spannende minuten voor de supporters. Syl laat 2 mooie reddingen zien en Ticho laat zien dat hij veel meer kan dan alleen keepen. Hoewel beide teams gebrand zijn op een goal, lukt het beiden niet om tot scoren te komen. Na 10 minuten eindigt het duel dan ook in een 0-0 uitslag.

Terwijl de spelers van JO10-3 in de kantine staan te wachten tot er wat ruimte in de overvolle kleedkamers komt, moeten ze zich nog even melden in de zaal. Daar staat de felbegeerde beker op de kampioenen te wachten, onze kampioenen wel te verstaan. Deze schitterende 1e prijs is vandaag voor de dames en heren van JO10-3 !!!

kampioen 1031