Afgelopen weekend viel de laatste beslissing: Olde Veste handhaafde zich in de 1e klasse E ten koste van Pelikaan S, dat het komend seizoen opnieuw in de 2e klasse mag gaan proberen.

In de weken hiervoor waren al wat andere beslissingen gevallen. De periodekampioenen uit onze klasse wisten alle drie geen plek in de hoofdklasse af te dwingen. Daarom komen we het volgende seizoen opnieuw Drachtster Boys, Gorecht en VV Groningen tegen.

Onderin was in de nacompetitie Blauw Wit ’34 het haasje. De Leeuwarder club degradeert naar de 2e klasse. Twee andere ploegen gaan onze klasse eveneens verlaten. Het gaat hierbij om kampioen en dus promovendus Buitenpost en rechtstreekse degradant VEV’67.

Waar drie ploegen verdwijnen, komen er ook weer drie terug. Volgens de wetten der logica zullen komend seizoen hoofdklasse-degradant HZVV en de kampioenen uit de 2e klassen, Bedum en Broekster Boys, de opengevallen plaatsen innemen.

Voor onze ploeg was het een jaargang met een lastig begin, waarin onnodig puntverlies en meerdere afgelastingen er voor zorgden dat de stand op de ranglijst wat zorgelijk was. Nadat de lange winterperiode aan haar einde was gekomen, wist het team echter een zodanig aantal goede resultaten neer te zetten dat er zelfs nog zicht op promotie ontstond.

Na een laatste speeldag waarin er bij elke wedstrijd nog wel iets op het spel stond bleek uiteindelijk dat we ons tevreden moesten stellen met een vierde plaats op de ranglijst. Die tevredenheid was er ook zeker!

In een competitie waarin veel ploegen enorm aan elkaar gewaagd waren, was de eindrangschikking zeer verdienstelijk te noemen. Voor de afscheid nemende trainer Robert Bos was deze klassering een mooie beloning voor het vele werk dat hij in de selectie heeft gestoken! Met twee keer een puntentotaal van 39 en een respectievelijke 6e en 4e positie in een veld van 14 ploegen kan hij de club met opgeheven hoofd vaarwel zeggen.

Wat hiernaast een mooi gegeven is dat het tweede elftal zich na de promotie van vorig seizoen in het afgelopen seizoen heeft verzekerd van een langer verblijf in de reserve hoofdklasse. Dit is zeker een compliment waard!

Al met al maakt onze hoofdmacht (eerst als cvv Viboa en nu als vv Winsum) zich nu op voor een 15e opeenvolgende jaargang in de 1e klasse. Over stabiel gesproken!

Van de huidige selectie nemen we afscheid van drie spelers: Stan Buikema gaat (terug) naar FC LEO, Cedric Tillema verhuist naar Rood Zwart Baflo en Thijs Hoeksema verruilt onze club voor zijn oude club Middelstum. Hier tegenover staat de komst van keeper Reinder de Haan (die overkomt van SIOS) en veldspeler Kay Bootsma (die dit seizoen speelde voor Stadspark zondag).

Hiernaast staat een aantal JO19-spelers te trappelen om deel uit te gaan maken van de 1e selectie. Deze selectie zal vanaf 18 augustus verder vorm gaan krijgen. Op die datum start het naderende seizoen onder leiding van de nieuwe trainer Bert Vos, afkomstig van Gorecht. Vanaf dan zal gaan blijken welke rol we kunnen spelen in het seizoen 2018-2019.

Eerst gaat de huidige selectie komend weekend nog het afgelopen seizoen ‘evalueren’ op Ameland. Dit als slotstuk van een opnieuw geslaagd voetbaljaar en om afscheid te nemen van de vertrekkende mensen.

Namens de selectie wens ik onze volgers alvast een fijne vakantie en we zien u graag weer na de zomerstop! In voorbereiding op het komende seizoen gaan we in het weekend van 24 t/m 26 augustus opnieuw op trainingskamp naar Dwingeloo. De eerste drie zaterdagen in september zijn gereserveerd voor bekerwedstrijden, waarna in het laatste weekend van september wordt afgetrapt voor de volgende competitie.

Graag tot ziens!

Harry Postema