Het seizoen 2021/2022 is ten einde gekomen en net als in andere jaren hebben er zich weer enkele verschuivingen voorgedaan binnen de selectie van vv Winsum. Inmiddels is duidelijk geworden dat de open ‘keepers’ plek binnen de eerste selectie zal worden ingevuld door Niels Zijlstra. Niels is afkomstig van het naburige FC LEO en heeft daar, ondanks zijn jonge leeftijd, al aardig wat wedstrijden in het eerste elftal gespeeld.

Niels zelf over zijn keuze om naar vv Winsum te komen: “Ik heb tot nu toe altijd bij FC LEO uit Leens, waar ik ook woon, gevoetbald. Toen ik vroeger begon met voetballen kwam ik eigenlijk direct onder de lat staan. Op mijn 16e zou ik eigenlijk nog een jaar in de JO17 spelen maar toen kreeg ik een plek bij de eerste selectie van FC LEO. Zo kon ik op jonge leeftijd ervaring opdoen in het seniorenvoetbal. Voor mij is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. vv Winsum is natuurlijk al een aantal jaren één van de grootste amateurverenigingen in de omgeving met veel teams op hoog niveau. Ik heb er erg veel zin in om hier onderdeel van uit te maken!”

Keeperscoördinator Gaby Hemsens is erg blij met de komst van Niels: “Met Niels hebben we een keeper toe kunnen voegen aan de 1e selectie die ondanks zijn jonge leeftijd al erg veel ervaring heeft opgedaan in het seniorenvoetbal. Ik ken Niels van de tijd dat hij bij Keepersschool Groningen trainde en daar viel hij al op door zijn techniek en doorzettingsvermogen. De stap die Niels nu maakt laat zien dat hij de ambitie heeft om op een hoger niveau zijn keeperskunsten te laten zien.”

We wensen Niels veel succes en uiteraard veel plezier bij vv Winsum!

Technisch Hart vv Winsum

STM 7581