Gezocht: Penningmeester

In verband met het aanstaande verstrek van de huidige penningmeester is vv Winsum op zoek naar een nieuwe penningmeester. Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger en wil je een betekenisvolle bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de financiële processen binnen de vereniging dan zijn we op zoek naar jou.

Over vv Winsum

vv Winsum is op 1 juli 2016 van start gegaan. De vereniging is ontstaan na een fusie tussen cvv Viboa en vv Hunsingo. Kortom: een nieuwe vereniging met een bijzondere geschiedenis. De vereniging telt ruim 1.100 leden en is daarmee de grootste voetbalvereniging van Noord-Groningen. vv Winsum wil een ambitieuze en gezellige  vereniging zijn waar het voetbal centraal staat. Belangrijke ontwikkeling is de realisatie van een nieuw sportcomplex.

Taken

Als penningmeester maak je onderdeel uit van het bestuur van de vereniging en draag je bij aan de uitvoering van het beleid. Daarnaast ziet de penningmeester toe op de werkzaamheden van de financiële commissie.

Deze commissie bestaat uit een 6-tal leden. De commissie voert de volgende taken uit:

-            Het voeren van een adequate en up-to-date boekhouding;
-            Het beheren van alle geldmiddelen en het klaarzetten van betalingen (fiattering door penningmeester);
-            Het beheren van het archief, machtigingen en incassosysteem t.b.v. de inning van contributies;
-            Het voeren van een adequaat debiteuren- en crediteurenbeheer;
-            Het maandelijks rapporteren aan het bestuur over de financiële situatie;
-            Het voeren van de ledenadministratie;
-            De uitvoer van de salarisadministratie is uitbesteed aan een salarisadministratiekantoor.

Op hoofdlijnen heb je als penningmeester de volgende taken:

-            Aanwezig zijn bij de bestuursvergaderingen;
-            Het opstellen van de jaarlijkse verenigingsbegroting alsmede commissiebegrotingen aan de hand van het vastgestelde beleid en
             bestaande verplichtingen;
-            Het afleggen van periodieke verantwoording aan het bestuur over de financiële situatie (n.a.v. de door de commissie ter beschikking
             gestelde rapportages);
-            Het verder professionaliseren van de financiële processen;
-            Samen met de voorzitter van de financiële commissie contactpersoon zijn voor externe partijen als contractpartners, bank(en),
             administratiekantoor en overige.

Zoals hierboven beschreven ligt de dagelijkse uitvoer van de financiële processen bij een zelfstandig functionerende commissie. Door deze werkwijze te kiezen is de tijdsbesteding beperkt. De tijdbesteding komt uit op circa 2 tot 4 uur per week.

Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van vv Winsum en heb je een economische of bedrijfskundige achtergrond, dan nodigen we je uit om te reageren!

Informatie:

Wanneer je meer wilt weten of je wilt  aanmelden dan kun je contact opnemen met Jan Joost Flim, voorzitter vv Winsum (06 – 29608845). Mocht je iemand weten die in jouw ogen geschikt is, dan horen we het ook graag. Namen kan je doorgeven aan Jan Joost Flim (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

We hopen dat we snel een nieuwe penningmeester kunnen presenteren!

Namens het bestuur,

Jan Joost Flim