logo nwsbrf

Commissie Voetbalzaken v.v. Winsum

Na deze week start de zomervakantie en iedereen een prettige vakantie toegewenst. Na een mooi fusieseizoen, staat vv Winsum voor de volgende stap, want voetballen doe je bij vv Winsum en dit wil de club verder laten zien. Daarom is de CVZ gestart met een aantal speerpunten om het voetballen bij vv Winsum nog aantrekkelijker te maken. Op de algemene ledenvergadering zijn de speerpunten al gedeeld en in september is de planning om dit mooi op de site te hebben. In deze nieuwsbrief de laatste stand van zaken en ontwikkelingen.

Start nieuwe seizoen, teaminformatie

De teamindeling staat op de website en komende periode wordt alle informatie aangevuld door de coördinatoren. Klopt er iets niet op de site, stuur dan even een mail naar betreffende coördinator zodat de site altijd up to date is. De trainingen starten in de volgende weken:

Zaterdag 1 en 2                8 augustus

Vrouwen 1 en 2                               8 augustus

JO19                                     team 1 en 2 starten 21 augustus, team 3 3 september

JO17                                     team 1 12 augustus, team 2 21 augustus, team 3 en 4 3 september

JO15                                     nog niet bekend

JO13                                     nog niet bekend

JO11 en JO10                    3 september

JO07 en JO08                    3 september

Draakjes                             9 september

Overige senioren            3 september

Overige vrouwen            3 september

Bovenstaande gegevens kunnen wijzigen, spelers worden geïnformeerd door de trainers en blijf goed de website volgen!

Trainingslocatie

De velden liggen dit jaar langer in onderhoud. Gevolg is dat er voor de maand augustus een apart trainingschema is. Vanaf 3 september zijn alle velden beschikbaar en trainen alle teams op vaste tijden en locaties. De trainingstijden zijn te vinden op onze site. (https://www.vvwinsum.nl/programma/trainingsschema).

BELANGRIJK VERZOEK: Graag iedereen aan de trainingsschema’s houden en verzoeken tot wijzigingen af te stemmen met de accommodatiecommissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Vacatures

Alle trainers en leiders die bekend zijn, staan genoemd bij de teams op de site. Als er nog geen leider of trainer bij een team staat, betekent dit dat hier nog een vacature is. Geïnteresseerd? Neem contact op met de coördinator.

Beleid

Vanaf komend seizoen gaat de club werken met TOP vv Winsum of te wel het technisch ontwikkelplan voor spelers en keepers. Voor trainers en leiders wordt dit rond 1 september gedeeld via een eigen dropbox en later dit jaar komt dit ook op de site. Het TOP vv Winsum wordt ondersteund met afspraken voor team en spelers zodat alles organisatorisch ook goed verloopt. Daarnaast is er een nieuw voetbalfunctiehuis voor de commissie voetbalzaken zodat iedereen weet wat de clubtaken en afspraken zijn bij een functie.

Jeugdcommissie

Het komende seizoen komt er een nieuwe jeugdcommissie. De jeugdcommissie bewaakt het plezier en organisatie van het jeugdvoetbal bij vv Winsum en stimuleert om voetbalactiviteiten te organiseren. Een mooie stap voor de club en in de jeugdcommissie zitten: Ineke Bonder, Marga Aiyamekhue, Simone Thie en Sandra Olthof.

vv Winsum gezond, zo doen wij dat!

Net als afgelopen seizoen blijft elke speler/speelster recht houden op sportverzorging vanuit de club. Naast sportverzorging gaat de club verder met het plan vv Winsum gezond, zo doen wij dat! Dit betekent dat er naast sportverzorging aandacht komt voor:

Fairplay
vv Winsum wil zich graag profileren als positieve club en betekent dat wij met elkaar verantwoordelijk zijn om het voetbal voor iedereen leuk te houden.

Rookvrij sporten

Roken en sporten gaan niet samen. Zeker niet bij jeugd, want roken geeft een slecht voorbeeld aan onze kinderen. Vanaf het nieuwe seizoen wil vv Winsum aandacht voor het rookvrij sporten. Dit betekent dat trainers en leiders niet in het bijzijn van kinderen roken, maar doen ook een verzoek op ouders, supporters om bij jeugdwedstrijden niet te roken. Roken kan op de aangegeven plekken op onze sportcomplexen. Inmiddels hangen op onze sportcomplexen al de volgende bordjes.

roken
Bewuste voeding

Het assortiment gaat niet gelijk veranderen, maar het komende seizoen zal de club samen met een voedingsdeskundige meer aandacht schenken aan bewust gezonde voeding en wordt er informatie gedeeld welke voeding en drankjes voetballers rondom wedstrijden het beste kunnen nemen.

7 tegen 7

Het komend seizoen start vv Winsum met 9 teams voor het 7 tegen 7 voetbal. 5 mannen en 4 vrouwenteams gaan op vrijdagavond de competitie in en betekent voor de club dat er op vrijdagavond ook veel gevoetbald gaat worden.

Walking Football

Samen met SIOS uit Sauwerd start vv Winsum het komende seizoen Walking Football. Beide clubs zijn door de buurtcoaches van de Gemeente Winsum samen gebracht om hier samen iets voor te betekenen. Walking Football is voetballen voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Er wordt getraind onder professionele begeleiding en de trainingen zijn op vrijdagmorgen. Eind augustus meer informatie!

Spelerspassen verdwijnen

De fysieke spelerspassen verdwijnen met ingang van het komende seizoen. Pasfoto’s worden vanaf nu gecontroleerd via het digitale wedstrijdformulier. Voor 31 oktober moet iedere voetballer daarom een pasfoto in Sportlink hebben staan. Als er nog geen pasfoto in Sportlink staat, dan ontvangt betreffende speler of speelster hier begin september een bericht over. Graag oude spelerspassen inleveren op het wedstrijdbureau op Sportpark Schouwerzijlsterweg.

Vragen?

Als er op dit moment vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan contact op met betreffende CVZ coördinator of met Arjan Bakema (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Met vriendelijke sportgroet,

Arjan Bakema