logo nwsbrfHet voetbalseizoen is afgesloten met een heerlijke familiedag. Mooi om te zien hoeveel mensen betrokken zijn bij onze club en samen genieten van de mooie voetbalsport. De commissie voetbalzaken kijkt terug op een goed en mooi seizoen en is weer volop bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. In deze nieuwsbrief diverse voetbalontwikkelingen waar vv Winsum mee bezig is. Tot slot wenst de CVZ iedereen een prettige vakantie toe en tot het seizoen 2018-2019!

Teamindeling

In de week van maandag 16 juli wordt alle teaminformatie op de website gezet. Op de teampagina staat wanneer de trainingen starten, wie leiders en trainers zijn en wie coördinator CVZ is. Staat er een vacature, schroom dan niet om te informeren of dit wat voor jou is.  

Belangrijk: als iemand aangegeven heeft dat zijn/haar profiel op voetbal.nl afgeschermd moet zijn, dan komt jouw naam niet op de website te staan. Geen probleem om jouw naam bij jouw team op de website te hebben, zet dan jouw profiel openbaar.

TOP vv Winsum

Opleiden en ontwikkelen van jeugdspelers en speelsters is één van de mooie doelstelling van vv

Winsum. Hoofd jeugdopleidingen Deni van Dalsem heeft het TOP vv Winsum (Technisch Ontwikkeling Plan) verder uitgewerkt. Vanaf volgend seizoen wordt er meer getraind vanuit spelprincipes waar vv Winsum voor staat. Daarnaast wordt de organisatie aangepast.

In de onderbouw van de jeugd (tot en met Onder 12) gaat er een verandering plaatsvinden. Daar waar vooral de 1e teams een hoofdtrainer hadden, wordt er nu vooral gewerkt met “breedte” trainers. Deze trainers zijn door de club aangesteld om er voor te zorgen dat alle jeugdteams de juiste trainingen krijgen volgens het TOP vv Winsum. Teams trainen 1x met het team en 1x per week in een carrousel.

Bij de bovenbouw krijgt de Hoofd Jeugdopleiding extra ondersteuning van Fokko Dijkstra en Gert Jan Tuintjer. Als voetbal coördinator bovenbouw, worden de (hoofd)trainers ondersteunt zodat iedere speler en team de juiste aandacht en voetbalontwikkeling krijgt. Gaby Hemsens gaat de keepersontwikkeling verder uitbouwen binnen vv Winsum.

TOP vv Winsum en alle afspraken die er zijn binnen vv Winsum, zullen vanaf het komend seizoen zoveel mogelijk via onze website voor iedereen toegankelijk zijn.

Ik kan het niet alleen

Een hit van de Nederlandse band De Dijk. Maar commissieleden, leiders, trainers, spelers, scheidsrechters, supporters kunnen het ook niet alleen. Daarom oproep aan iedereen, help elkaar en als iets niet duidelijk is, vraag elkaar! Alleen samen kan vv Winsum vooruit komen en een vereniging als vv Winsum, kan alleen maar draaien op de inzet en betrokkenheid van veel mensen.

Zaterdag 3 wordt prestatie team, Klaas van der Ploeg wordt trainer

Het afgelopen seizoen waren alleen zaterdag 1 en 2 prestatieteams bij de mannen. Door de doorstroming van veel jeugdspelers, wordt zaterdag 3 het komende seizoen ook een prestatieteam. Met deze stap wordt een vervolg gegeven aan de doorontwikkeling van jeugdspelers bij de senioren met als doel om in de toekomst aan te sluiten bij zaterdag 1 of 2. Klaas van der Ploeg wordt het nieuwe seizoen trainer van dit team. Klaas heeft veel trainerservaring en de club is blij dat deze voetbalervaring ingezet kan worden voor dit nieuwe selectieteam.

Trainingsdag

De selecties zaterdag 1,2 en 3,  Vrouwen 1 en JO19-1 hebben zaterdag 18 augustus een gezamenlijke trainingsdag in Winsum. Tijdschema zal in de week voor 18 augustus op de site kome.  

Agiltytraining  

Coen van der Molen wordt toegevoegd aan de trainersstaf van zaterdag 1. Coen gaat het 1e half uur van de training begeleiden en zich vooral richten op agilitytraining. Agility staat voor wendbaarheid en kwaliteit van snelheid.  

Vv Winsum gezond, zo doen wij dat!

Dit jaar heeft de club een begin gemaakt met deze slogan en al mooie stappen gezet. Op onze complexen is aandacht voor “rookvrije generatie”. Gelukkig staan diverse mensen buiten het sportcomplex buiten het zicht van onze jeugd nu te roken. Daarnaast is het assortiment in onze clubhuizen al “gezonder” geworden en staat er een goede afdeling sportverzorging. Het komend seizoen gaat de club hier uiteraard mee door en zal daarnaast meer aandacht vragen voor “Fairplay”.

Meiden en vrouwenvoetbal

De komende jaren wordt vv Winsum door de KNVB verder begeleidt als ontwikkelingsclub voor het meiden en vrouwenvoetbal. Er voetballen nu al veel meiden en vrouwen bij onze club en uiteraard met deze ondersteuning vanuit de KNVB, hoopt de club alleen nog maar op meer ontwikkeling en voetbalplezier voor deze groep, kortom: mooie stap!

Leven lang voetbal

Naast prestatie ook komend seizoen weer volop mogelijkheden om bij vv Winsum te voetballen. Op zaterdag zullen er 4 overige seniorenteams zijn. Na een seizoen afwezigheid, is er het komend seizoen weer een seniorenteam op zondagmorgen. Daarnaast zijn weer diverse 7 tegen 7 teams voor mannen en vrouwen en kan er op vrijdagmorgen weer Walking Football gespeeld worden. Alleen trainen kan ook bij vv Winsum, hiervoor kan iemand training lid worden.

Sluiting sportparken

Vanaf 1 juli tot en met 12 augustus zijn onze accommodaties gesloten en kan er niet getraind of gevoetbald worden. Vanaf 13 augustus 2018 zullen de eerste teams weer starten met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Zomerkampen

In de zomervakantie zijn er in Winsum twee leuke zomerkampen. VTS het Verschil organiseert van 21 augustus 2018 tot en met vrijdag 24 augustus een sport/voetbalkamp, locatie Camping Marenland Winsum. Voor meer informatie zie http://www.vts-hetverschil.nl/2017/02/zomerkamp-2018/. Donderdag 30 augustus en vrijdag 31 augustus komt de Feyenoord Soccer School naar Winsum en kunnen voetballers/voetbalsters trainen volgens de Feyenoordmethode. Deze activiteit is op ons sportcomplex Schouwerzijlsterweg. Voor meer informatie, https://www.feyenoordsoccerschools.nl/inschrijving-soccer-camp-vvwinsum.

Vragen?

Als er op dit moment vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan contact op met betreffende CVZ coördinator of met Arjan Bakema (06-15604940). Voor vragen over de jeugdcommissie, graag dan contact met Ineke Bonder (06-54152799).