Op woensdagavond fluit je nog met veel plezier bij het schoolvoetbal en op donderdag is alles anders, voor jezelf en je familie.

Dit is in het kort wat onze verenigingsscheidsrechter Anton de Jong in april overkwam. Op die bewuste donderdag reed hij samen met zijn vrouw naar het ziekenhuis voor controle. Na veel vijven en zessen hadden de artsen besloten dat Anton aan een nieuwe medicatie mocht beginnen. Opgelucht en blij stapten ze in de auto om weer naar Winsum te rijden.

"Ik wordt niet goed" zei Anton in de auto tegen zijn vrouw, in 3 seconden veranderde het leven van Anton. Het gebeurde in de parkeergarage van het ziekenhuis, zijn vrouw schakelde direct hulp in en in no time lag Anton op de IC.

Anton had een herseninfarct gehad en had uitval verschijnselen aan de linkerkant van zijn lichaam. Door de artsen is er veel aangedaan om de lichamelijke schade zo beperkt mogelijk te houden. Door zijn eigen wilskracht en doorzettingsvermogen kwam Anton in de Hoven te Winsum. Er werd hard gewerkt door middel van therapie om hem weer mobiel te krijgen, zodat Anton weer naar huis kon.

De conclusie is nu dat Anton niet meer naar huis komt en voorgoed in de Hoven te Winsum zal verblijven. Hij schildert op vrijdagmiddag prachtige creaties voor zijn kleinkinderen en geniet ervan als je hem een bezoekje brengt.

Hij kan zijn geliefde scheidsrechterrij dus nooit meer doen, als vv Winsum willen we hem bedanken voor zijn jarenlange inzet als scheidsrechter, leider en het runnen van de bestuurskamer op Schilligeham.

Anton wordt verpleegd in de Hoven in Winsum.

Ben Breukelman

Bestuurslid vv Winsum