Zeven maanden geleden begon het avontuur voor mij als trainer bij FC Groningen. Dit begon bij de commerciële voetbalschool van de club. De commerciële voetbalschool van de club organiseert verschillende clinics voor amateurclubs, waarbij kinderen van allerlei clubs een keer kunnen ‘’trainen als een prof’’. Ze organiseren ook voetbalkampen in de zomer, waarbij er ook altijd spelers langs komen en je weer 4 dagen kunt ‘’Trainen als een prof’’.

Nadat ik dus al vrij veel activiteiten had gedaan voor de commerciële kant van FC Groningen, werd ik 2 weken geleden gevraagd of ik wel zou willen werken als trainer voor de opleiding van FC Groningen. De RVBS (Regionale Voetbalschool) van FC Groningen op de locatie in Bedum. Dit zijn jongens van 8 tot 11 jaar die door de scouts zijn geselecteerd om te komen trainen bij FC Groningen. Dit leek mij natuurlijk hartstikke leuk! Trainen met de meest talentvolle jongens van 8 tot 11 jaar van de provincie Groningen.
Note: Onze eigen Boet Swijghuisen Reigersberg heeft deze weg gevolgd en is sinds dit seizoen opgenomen in de JO12 selectie van de FC.

Dinsdagochtend vond de sollicitatie plaats en woensdagochtend hoorde ik dat ik was aangenomen. Ontzettend mooi nieuws! Een mooie stap in mijn trainerscarrière naast al mijn activiteiten als trainer voor VV Winsum!

Met sportieve voetbalgroet,

Quincy Dijkstra