logo nwsbrfNa een warme zomervakantie, zijn de scholen weer gestart en dat betekent dat het voetballen ook weer volledig gaat starten. Een aantal teams zijn in de vakantie al begonnen en hebben de eerste oefenwedstrijden en bekerwedstrijden gespeeld. In deze nieuwsbrief een  aantal aandachtspunten, maar vooral ook hulp gevraagd!

Wekelijks trainingsschema blijft van kracht!

Hoe mooi het van afstand lijkt, zo kwetsbaar zijn onze velden nog. De accommodatiecommissie is dag in, dag uit bezig om te zorgen dat wij kunnen trainen, maar onze velden zijn nog verre van goed. Veld 7 moet eerst opnieuw worden ingezaaid en kan pas medio november in gebruik worden genomen. De wortelgroei van het gras van de andere velden is onvoldoende en dit betekent dat hier verstandig mee om gegaan moet worden. Daarom heeft het bestuur besloten om voorlopig wekelijks het trainingsschema vast te stellen en wordt er geprobeerd om iedereen trainingsminuten te geven. Dit betekent ook dat we flexibel met elkaar moeten zijn en begrip hebben voor deze situatie. Volg daarom de trainingsinstructies goed op!

Start competitie

Op 22 september a.s. start de competitie 2018 – 2019. Op deze dag is er tevens de opening van het seizoen. Het eerste team speelt thuis tegen SV Bedum en er zal extra gezelligheid op ons complex zijn, komt allen!

Wijziging speelwijze

Tot en met de O10 geldt vanaf dit seizoen dat er een spelbegeleider op het veld is in plaats van een scheidsrechter. Dit vergt een andere rolverdeling in het team. Eén van de ouders/begeleiders zorgt voor het begeleiden van de wedstrijden. JO11 en JO12 starten dit seizoen met het 8 tegen 8 spelvorm.

TOP vv Winsum

Het Technisch Opleidingsplan van vv Winsum of te wel TOP vv Winsum is door Deni van Dalsem (HJO) verder uitgewerkt in samenwerking met Fokko Dijkstra, Gert Jan Tuintjer en Gaby Hemsens (keepers). Dit plan zal op korte termijn voor iedereen op onze site beschikbaar zijn. Het opleiden en ontwikkelen van jeugdvoetballers en -voetbalsters staat hierin centraal en alle hoofdtrainers en trainers gaan  dit plan verder overdragen op het veld. Dit betekent dat er ook anders getraind gaat worden en als er vragen zijn, neem dan gerust contact op met de hoofdtrainer, voetbalcoördinator, trainer of HJO.

Keeperstraining

Donderdag 13 september is de eerste keeperstraining in de vorm van een clinic voor de jeugd, tijdstip 17.30 uur tot 18.45 uur locatie Schouwerzijlsterweg. Na deze training wordt het trainingsschema voor keepers verder bekend gemaakt. Vragen? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe CVZ-ers en CVZ-ers gezocht

Wilma Loonstra (JO10) en Anna de Munck (Draakjes) gaan in de commissie voetbalzaken voor deze lichtingen en hier is de club natuurlijk hartstikke blij mee. Echter er wordt nog gezocht naar coördinatoren voor de lichtingen JO13, JO15, MO11 en MO13. INTERESSE? Neem contact op met Arjan Bakema (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Leiders en trainers gezocht

Er wordt hard gewerkt om voor alle teams weer voldoende leiders en trainers te vinden, maar helaas gaat dit niet altijd zo makkelijk als het van de buitenkant lijkt. Daarom OPROEP: heeft een team nog geen leider of trainer (zie teampagina site), informeer dan of dit wat voor jou is! Voor informatie neem contact op met de CVZ coördinator, JC lid, Ineke Bonder of Arjan Bakema

Kleding trainers en leiders

Leiders (windjack) en trainers (trainingspak) kunnen deze kleding van de club ontvangen. Het mooie hiervan is vv Winsum er dan duidelijk en herkenbaar op staat. Nog geen windjack of trainingspak ontvangen als leider/trainer? Neem dan even contact op met Jaap Tukker (06-31025332)of Hans Bakema (442282)

Werkzaamheden

Er zijn op dit moment werkzaamheden aan de douches op onze locatie Schilligeham. Daardoor kan hier tot nadere berichtgeving niet gedoucht worden.

Gastheren en vrouwen gezocht

Lijkt het je leuk om de teams op sportpark Schilligeham een warm welkom te heten, meld je dan nu aan. Voor de zaterdag zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die een paar uur op een zaterdag actief willen zijn als gastheer of gastvrouw. In deze rol ontvang je teams, zorgt dat alles goed verloopt op wedstrijddagen en ben je aanspreekpunt namens de club. Interesse? Neem contact op met Ineke Bonder via 06-54152799.

Communicatie

Op de website van vv Winsum vind je algemene informatie, het programma en informatie van de teams. Daarnaast kan je via app voetbal.nl informatie ontvangen van jouw team, het programma , uitslagen, afgelastingen en wedstrijdwijzigingen. Zie https://www.sportlink.nl/voetbal-nl-app-en-knvb-wedstrijdzaken-app-ga-goed-voorbereid-start/  voor nadere instructie. Om gegevens op de website inzichtelijk te hebben, is het belangrijk dat ieder lid zijn/haar profiel op (beperkt) zichtbaar zet. Anders zijn deze gegevens niet beschikbaar op de website. Voor eer informatie zie: https://www.vvwinsum.nl/nieuws/1718-privacy-instellingen-vv-winsum-website-voetbal-nl-app

Grote Clubactie

Ook dit jaar doet vv Winsum weer mee met de Grote Clubactie. De verkoop hiervan start op 15 september a.s. Via je leider krijg je hier meer informatie over.

Vv Winsum gezond, zo doen wij dat!

Onder deze noemer vraagt de club aandacht voor een aantal belangrijke thema’s. Deze maand komt er een button op onze site waar meer informatie over de onderwerpen te vinden zijn. In de nieuwsbrief even kort:

Blessurepreventie en behandeling

Voor elk voetballend lid is en mogelijkheid om blessures te laten beoordelen en te behandelen. Daarnaast wordt er advies gegeven om blessures te voorkomen. Zie voor meer informatie: https://www.vvwinsum.nl/clubinfo/verzorging.

Fairplay

Als vv Winsum willen wij een graag geziene sportvereniging zijn en hierbij horen omgangsvormen en afspraken. Op de site komt een duidelijk stuk hoe wij ons vv Winsum wensen te gedragen.

Rookvrije generatie

Geef onze jeugd het goede voorbeeld en rook niet in het zicht van onze jeugdvoetballers en voetbalsters. Daarom het vriendelijke verzoek om bij jeugdwedstrijden buiten het zicht van de jeugd te roken (buiten onze complexen). Daarnaast is het niet toegestaan om in vv Winsum kleding te roken.

Gezonde voeding

Vanuit onze clubhuizen probeert de club aandacht te vragen voor gezonde voeding en het assortiment hierop aan te passen.

Help elkaar!

Er is niemand groter dan de club vv Winsum en alleen samen kunnen wij er met elkaar een mooie vereniging van maken. Help elkaar als teams, leiders en andere vrijwilligers hulp nodig hebben. Onze voetbaldoelstellingen zijn hartstikke mooi en kunnen veel voetbalplezier opleveren, maar zonder hulp wordt er niets bereikt. Ook als iets niet goed is geregeld, oordeel niet en ga in gesprek met elkaar om samen onze club nog mooier en beter te maken!

Vragen?

Als er op dit moment vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan contact op met betreffende CVZ coördinator of met Arjan Bakema (06-15604940). Voor vragen over de jeugdcommissie, graag dan contact met Ineke Bonder (06-54152799).