Vrijwilligers die bij sportverenigingen achter de bar in de kantine staan, zijn wettelijk verplicht in het bezit te zijn van het zogenoemde IVA-certificaat (Instructie Verantwoord Alcoholschenken). Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de sportkantine. Daarnaast willen wij als vereniging alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen.

Om het voor barvrijwilligers mogelijk te maken om dit certificaat te halen wordt er bij vv Winsum een IVA-cursus gegeven. Na deze cursus zijn de deelnemers gekwalificeerde barvrijwilligers en mogen zij bardienst draaien op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken.

Deze cursus wordt bij vv Winsum gegeven door Ronald de Haan van Jongerenwerk Barkema & De Haan, waarbij er ook barvrijwilligers van ander sportverenigingen uit de gemeente Winsum worden uitgenodigd. De cursus wordt op woensdag 17 oktober 2018 van 19.30-21.30 uur in de kantine van vv Winsum aan de Schouwerzijlsterweg 7A te Winsum gegeven.

Deze IVA-cursus is voor barvrijwilligers die dit certificaat nog niet hebben behaald. Bij deelname aan deze avond krijgt de deelnemer aan het einde van de avond direct het bijbehorende certificaat uitgereikt.

Mocht je dit certificaat nog niet hebben dan hopen we op je deelname. Deze deelname is kosteloos, we hebben dan de volgende gegevens van je nodig:

1. Naam
  2. e-mailadres
  3. 06-nummer

Graag je opgave voor 6 oktober doorgeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de hierboven genoemde gegevens.