De scheidsrechter onderscheidt zich, het is een gegeven.
Fluit hij, hij kenmerkt zich iedere wedstrijd zoals hij of zij is.
Onbevooroordeeld is hij/ zij, hij/zij draagt de titel neutraal.
Onaantastbaar, onbesproken is hij/ zij wat hij/zij zegt in voetbaltaal.

Hij /zij dirigeert de kansen van het spel, onderdrukt agressie en een opkomende rel.
Hij/ zij beschikt over autoriteit, een onmiskenbaar gegeven.
Als hij/ zij fluit leidt hij/ zij de wedstrijd met autoriteit.
Hij/ zij doet wat is voorgeschreven.

De week van de scheidsrechter, onze clubscheidsrechters staan elke zaterdag in de picture. Onze arbiters leiden de wedstrijden van jong tot oud. Ook onze leiders hebben nu de taak om als spelleider op te treden.

Het is niet altijd gemakkelijk, ze staan bloot aan kritiek en de voetballers wijzen vaak naar de scheids! Scheids!!! Dat heb je verkeerd gezien!

We zetten onze clubscheidsrechters daarom deze week in het welbekende zonnetje! Zij verdienen het, zonder onze scheidsrechters geen wedstrijden!

Bedankt, namens vv Winsum!

Op de foto:

Bovenste rij van links naar rechts:
Tonny Post, Alle van der Veen, Peter Kluin, John Kamstra, Harry Schaaphok, Derk de Vries, Chris Iwema.

Onderste rij van links naar rechts:
Dolf Werkman, Aafke Visser, Harold Waanders, Demir Guberinic, Hans van Ham, Harry Postema.
STM 6056