Het seizoen is alweer een tijdje bezig, elk weekend spelen er gemiddeld meer dan 50 teams op beide sportparken. Veel toeschouwers en veel vrijwilligers zijn dan ook van de partij.
 
Wat hebben we een geluk met het heerlijke weer, dus elk weekend genieten van een sportieve pot voetbal voor jong en oud.
 
Ik, als vrijwilliger vind het dan ook erg leuk om zo nu en dan in de kantine te staan. Schenk een heerlijk kop koffie in , smeer de broodjes, laat de ballen pruttelen en verkoop koek en snoep. Een tijdje geleden ben ik begonnen met het maken van verse groentesoep. Ik weet de eerste reacties nog goed, oh waarom soep? Moet dat? Nou, doe mij maar gewoon een patatje oorlog ....
 
Toch heb ik doorgezet met het maken van verse soep en nu krijg ik juist de reacties .. ....oh, heb je soep gemaakt ! Oh, lekker er is weer soep. Jij bent toch de soep mevrouw?
 
Kortom, iets nieuws proberen is spannend en veranderingen moeten wennen.
 
Zo kwam ik in gesprek met andere vrijwilligers over gezonde kantine voeding. Van het één kwam het ander , en afgelopen maandag avond zat ik samen met Janneke en Jessica rond de tafel. Janneke vertelde dat zij bij de eerste uitwedstrijd van Aron (JO7-1) bij GRC fruit kregen in de rust. De jonge voetballertjes waren enthousiast. Dit gezonde voorbeeld wilde zij graag volgen .
 
Inmiddels ziet ze dit ook al bij andere teams. #lekkerbezig. Nu gaan wij ( Janneke, Jessica en ik) a.s. zaterdag in de kantine van vv Winsum (sportpark Schilligeham) een leuke #lekkerbezig ochtend houden, lekkere bruine bolletjes met ham/kaas/sla/ei naar keuze , bruine tosti’s appels bananen, smoothies, leuke gratis proeverijtjes, enz. Wees niet bang ( ik hoor sommige al, moet dat nou weer!) Het is een aanvulling, niks is verplicht.
 
Wie heeft vroeger niet eens getrakteerd op die leuke egels met stokjes kaas en een druif, of hoe lang is het geleden dat jij hebt koek gehapt....
 
Kortom zoals Wifred Genee vaak genoeg roept: wordt het vullen of voeden. Wij zijn benieuwd naar deze eerste ochtend in de gezonde kantine! We zijn niet tegen een lekker balletje gehakt, een glas bier of snoepje na de wedstrijd
, maar het kan altijd anders of gevarieerder. Komt allen beleef, geniet, deel, en geef het door. Laten we het samen doen!
 
Als extra stimulans, lijkt het ons leuk voor iedereen , die deze ochtend gaat meebeleven en proeven, een selfie actie. Om ons te laten weten door middel van een selfie actie, dat jullie team ook gaat voor #lekkerbezig #vvWinsum. Dus fruit in de rust , smoothie, appel, banaan of een ander gezond idee. Deel jullie originele selfie via sociale media en natuurlijk de slogan #lekkerbezig #vvWinsum.
 
Bewust worden van gezond met elkaar bezig zijn . Gezond kan ook lekker zijn.
 
De leukste foto’s worden natuurlijk beloond met een #lekkerbezig pakket. TOT SNEL!
 
Lieve sportieve en gezonde groet