Geselecteerd!

Het beleid rondom het meiden- en vrouwenvoetbal van de afgelopen jaren heeft al tot mooie resultaten geleid, zoals de promotie van VR1 en VR2 naar de 1e en 3e klasse en het kampioenschap van MO15. Dit succes is de KNVB ook niet ontgaan. De KNVB heeft vv Winsum samen met 26 andere verenigingen in Nederland, na een stevige selectieprocedure geselecteerd voor een driejarig ontwikkelprogramma meiden- en vrouwenvoetbal.

Wat houdt het in?

Vv Winsum krijgt de komende drie jaar begeleiding en gerichte ondersteuning vanuit de KNVB om het meiden- en vrouwenvoetbal binnen onze eigen vereniging en in de regio naar een hoger plan te tillen. Vv Winsum is trots op de uitverkiezing en erg blij met de langdurige samenwerking met de KNVB om het meiden- en vrouwenvoetbal verder door te ontwikkelen. In september zijn we officieel van start gegaan met het ontwikkelprogramma en er hebben inmiddels drie bijeenkomsten plaatsgevonden met de KNVB. Binnenkort ontvangen jullie een update van de eerste ontwikkelingen. 

Ontwikkelagenda vv Winsum

Voor de komende drie jaar heeft vv Winsum een ontwikkelagenda samengesteld met vijf thema’s:

  • Werving en behoud van leden;
  • Inrichten en implementeren van een optimaal kader;
  • Aanbieden van een passende opleiding voor ieder meisje;
  • Ontwikkelen van een regionale functie;
  • Genereren van meer bekendheid voor het meiden- en vrouwenvoetbal.

De KNVB ondersteunt bij de uitwerking van deze thema’s met kennis, materialen en mankracht.

Doel

Het uiteindelijke doel is een nog sterkere organisatie voor meiden- en vrouwenvoetbal binnen vv Winsum en in de regio, waar alle meiden en vrouwen een plek kunnen vinden die past bij hun ambitie, leeftijd, niveau en motivatie. Tevens kunnen clubs uit de regio in de toekomst profiteren van de kennis en faciliteiten die vanuit vv Winsum beschikbaar kunnen worden gesteld. Met hulp van de KNVB kan het meiden- en vrouwenvoetbal in Winsum en omgeving zich sneller ontwikkelen, meiden en vrouwen kunnen zich individueel en op hun eigen niveau beter ontwikkelen en zo hoopt de KNVB de kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal te verhogen. 

Meehelpen?

Om bovenstaande ambities verder vorm te geven kunnen we niet zonder (nog meer) enthousiaste vrijwilligers.

Wilt u onderdeel uitmaken van een gedreven team van vrijwilligers en meewerken aan het verder succesvol ontwikkelen van het meiden- en vrouwenvoetbal bij vv Winsum? Neem dan contact op met Chantal Streppel, programmaleider, via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..