Geweldig bekersucces in Winsum

Winsum schrijft dit seizoen als club historie in de beker. Onze bekerweek op het eigen complex is geweldig begonnen met zeges van het zowel ons damesteam als de heren.
Het kan vanavond allemaal nog mooier worden als het tweede in de kwartfinale weet de winnen van Drachtster Boys 3. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg.

Het bekersucces begon afgelopen maandag met de halve finale van de dames. Het team van Neil Judkins trof SVO Sneek in de halve eindstrijd. Winsum had in de competitie twee keer verloren van de Friezinnen, maar wist in de eerste helft prima mee te komen. Thirza Leistra zorgde voor de 1-0 voorsprong die heel lang op het scorebord bleef staan. De teleurstelling was groot toen Sneek vlak voor tijd nog de gelijkmaker binnen schoot. In de strafschoppenserie hield Winsum het hoofd koel en was er een heldenrol voor Willisa Scholtens met twee uitstekende reddingen. Onze dames staan hiermee in de finale!

De mannen van Bert Vos kregen dinsdagavond tegen BCV uit Bergum de kans om de halve finale van de beker te bereiken. De Winsumers speelden een prima eerste helft en leidden bij rust met 3-0 door treffers van Reinder Haaksema, Tim Hoff en Thomas Kauw. BCV maakt vlak voor tijd uit een strafschop de aansluitingstreffer maar deze treffer kwam te laat. Het eerste gaat naar de halve finale waarin een uitwedstrijd wacht tegen VEV ‘67 uit Leek of LAC Frisia uit Leeuwarden.

Het tweede kan de bekerweek in Winsum vanavond tot een compleet succes maken. We zijn als bestuur al heel trots op de historische resultaten tot nu toe, maar drie ploegen die aan het eind van het seizoen nog meestrijden om de bekerwinst zou helemaal uniek zijn. We wensen de mannen van Jeroen de Munck ontzettend veel succes!