Op dit moment zijn de spelers in alle teams ingedeeld, wij krijgen alleen veel vragen van spelers dat ze zich zelf niet terug kunnen vinden op de teampagina’s van de website. Dit komt door de privacy instellingen van de betreffende speler.

Zie voorbeeld:

afgeschermd2

Wanneer een speler/staflid zich zelf niet in de teampagina ziet staan komt dit omdat hij/zij z’n privacy instellingen in de voetbal.nl app (nog) niet heeft ingesteld of bewust op “afgeschermd” heeft staan.

Door de AVG wetgeving welke vorig jaar mei van kracht is gegaan mogen wij als voetbalvereniging alleen met toestemming van het lid zijn of haar naam of foto mogen publiceren.

Via je KNVB account* kun je voor onze vv Winsum website en de voetbal.nl/app instellen hoe je gegevens worden getoond. Dit kan het lid alleen zelf doen door in te loggen op de voetbal.nl/app of website. Via de app ga je naar het menu “instellingen” >”mijn persoonsgegevens”. Om je gegevens via de www.voetbal.nl  website aan te passen klink je na het inloggen bij “jouw profiel” op “Instellingen”.

Spelers en staf kunnen kiezen voor drie mogelijkheden; Normaal, Beperkt en Afgeschermd.

Wanneer je voor de keuze “Normaal” kiest wordt op www.vvwinsum.nl alleen je naam getoond, op voetbal.nl/app en website wordt op de teampagina je foto en naam getoond.

Wanneer je de keuze “Beperkt” kiest wordt zowel op www.vvwinsum.nl en de voetbal.nl/app en website alleen je naam getoond, je spelersfoto (indien van toepassing) welke in je profiel moet staan voor controle op speelgerechtigdheid door scheidsrechters, wordt alleen in de “wedstrijdzaken app” voor scheidsrechters getoond.

De keuze “Afgeschermd” is ook mogelijk, wanneer je hier voor kiest worden zowel op de website van vv Winsum als die van de KNVB geen gegevens getoond en wordt je profiel als “Afgeschermd” weer gegeven. Een begrijpelijke keuze, toch zouden wij graag zien wij dat veel van onze leden voor “Normaal” of “Beperkt” kiezen. Binnen de selectie “Teams” op onze website wordt dan duidelijker wie in welk team speelt.

Een uitgebreide handleiding hoe je de privacy instellingen kan instellen kan je hier vinden: "klik"

*KNVB account

Je gratis KNVB account is account wat voetballers en stafleden (trainers/leiders) kunnen registreren, dit account op basis van het registratie e-mailadres (bij vv Winsum) en het wachtwoord welke je zelf via de app/website kan aanmaken geeft de mogelijk om in te loggen op je persoonlijke omgevingen binnen voetbal.nl/app en website. Het is belangrijk dat het e-mailadres wat gebruikt is om te registeren bekend is bij de ledenadministratie van vv Winsum. Alleen wanneer er een koppeling is tussen de gegevens bij de ledenadministratie en voetbal.nl worden in een KNVB account de juiste gegevens getoond. Blijkt er dat er na het maken van een KNVB account geen team informatie wordt gekoppeld in het geval van een speler/ouder van speler of trainer/leider. Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor ouders van jeugdspelers geld dat de voetballende kinderen kunnen worden gekoppeld met het e-mailadres van de ouder waarmee de inschrijving van de/het kind(eren) is gedaan bij vv Winsum.

Overige belangstellenden kunnen zich als “supporter” aanmelden, op deze manier kan men op de hoogte blijven van teams van vv Winsum en/of het laatste clubnieuws ontvangen.