logo nwsbrf

 

 

 

 

De start van de competitie zit er weer op. Er wordt weer volop getraind en gestreden op de velden. Goed om te zien dat iedereen weer volop kan genieten van het voetbal. Mooi om alle jeugd in de nieuwe tenues te zien. Er is en wordt hard gewerkt  om iedereen te kunnen laten spelen. Dank aan alle vrijwilligers hiervoor!

 In deze nieuwsbrief weer een aantal aandachtspunten en ontwikkelingen.

Sportpark Winsum-West

Zoals jullie in de media en op de site kunnen lezen zijn de werkzaamheden op ons nieuwe sportpark Winsum-west in volle gang. Het bestuur deelt mede dat het best nog enige tijd kan duren voordat we hier gebruik van kunnen maken. Alle randvoorwaarden voor het gebruik moeten eerst gerealiseerd zijn. In verband met garantie en andere zaken gaan we niet zomaar even bezig op de nieuwe velden.

Sportpark Schilligeham

Door de werkzaamheden en sloop zijn er beperkte faciliteiten op sportpark Schilligeham. Er zijn afgelopen week twee extra kleedkamers geplaatst en ook is er een ruimte voor koffie en thee ingericht. Wij vragen de teams om zo nodig gezamenlijk van de kleedgelegenheden gebruik te maken. Er wordt geprobeerd om de wedstrijden zoveel mogelijk op sportpark Schouwerzijl te spelen.

Wedstrijden

Door de ontwikkelingen op Winsum-West staat er behoorlijke druk op de beschikbaarheid van onze velden waarop getraind en gespeeld moet worden. Ook de KNVB heeft niet onze ideale invulling van de wedstijden gehonoreerd. Voor het wedstrijdbureau is het hele opgave om alle teams te laten spelen.

Begrip

Deze situatie is niet ideaal en we vragen de teams dan ook om flexibiliteit en begrip. Aanvangstijden van wedstrijden, plaats van de warming up, wedstrijdbespreking, etc het kan tegenvallen. We willen alle teams gelijk behandelen. Er is dit seizoen geen ruimte voor prioriteiten! Laten we er met elkaar het beste van maken!

Trainingsschema

Op de site staat het voorlopig trainingsschema deze geldt tot er groen licht is voor het trainen op kunstgras. Wanneer de gemeente het Hogeland de kunstgrasvelden heeft vrijgegeven wordt er een nieuw trainingsschema op de site geplaats.

Inloopavond Technisch Ontwikkelings Plan (TOP)

Op vrijdag 13 september was er in de kantine een inloopavond met als onderwerp de voetbalopleiding van vv Winsum. Vooraf was er een presentatie op de site beschikbaar gesteld met daarin uitleg over die opleiding, de plaats binnen de organisatie en de plannen voor het komende jaar. Tijdens de avond was het mogelijk met de mensen van TOP en diverse aanwezige trainers te spreken. De opkomst was redelijk, maar het fenomeen inloopavond kostte nog wat gewenning. Op de avond zelf was het ook mogelijk de loten voor de grote clubactie op te halen en dat gaf vanuit de kantinecommissie de mogelijkheid aandacht te vragen bij diverse leiders voor de kantinebezetting. Dat inspireerde tot ideeën over een meer gecombineerd startmoment van het seizoen, waarin de diverse groepen binnen de vereniging zich kunnen presenteren. Dat wordt ongetwijfeld verder uitgewerkt en misschien volgend seizoen wel gerealiseerd. Samengevat was de avond voor TOP geslaagd. Via het vooraf verspreiden van de presentatie is er meer bekendheid over TOP ontstaan. Op de avond zelf waren er interessante gesprekken en discussies die zeker meegenomen zullen worden in het steeds beter maken van onze voetbalopleiding en het plezier dat de jeugd daarin ervaart.

Ontwikkelprogramma meiden- en vrouwenvoetbal

 

In eerdere berichten over het ontwikkelprogramma meiden- en vrouwenvoetbal hebben wij jullie geïnformeerd over de selectie van vv Winsum door de KNVB voor dit programma. Hierdoor ontvangen we drie jaar begeleiding en gerichte ondersteuning vanuit de KNVB om het meiden- en vrouwenvoetbal binnen onze eigen vereniging en in de regio naar een hoger plan te tillen. Sinds de start van het huidige seizoen zijn we met de volgende onderwerpen aan de slag geweest:

  • Extra trainingen

Binnen vv Winsum hebben we veel meiden die zich verder willen ontwikkelen en daar graag wat extra’s voor doen. Om te onderzoeken hoe we dit kunnen doen, heeft er afgelopen seizoen een pilot gedraaid waarin een aantal meiden met bovengemiddeld talent van 15 t/m 18 jaar één keer in de twee weken een extra training hebben gedraaid met gediplomeerde trainers. Op deze trainingen werd aandacht besteed aan het verder ontwikkelen van basis voetbalvaardigheden en de persoonlijke ontwikkelpunten. Op dit moment zijn we, met de resultaten van de pilot, aan het onderzoeken hoe we hier het beste een vervolg aan kunnen geven en hoe we dit in de toekomst ook kunnen uitbreiden voor meerdere leeftijdsgroepen.

  • Gratis voetbaltrainingen voor meiden van 8 t/m 10 jaar

Hoe eerder een meisje begint met voetballen, hoe meer plezier ze later aan deze mooie sport kan beleven! Daarom worden er iedere week tot 1 januari 2020 gratis voetbaltrainingen verzorgt voor meiden van 8 t/m 10 jaar om kennis te maken met het voetbalspelletje en vv Winsum. De trainingen vinden plaats op woensdagavond van 18.00 – 19.00 uur op sportpark Schilligeham en worden verzorgd door Arjan Bakema. De meiden die interesse hebben voor deze trainingen kunnen gewoon langskomen om te doen of meer informatie opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • Gezamenlijke trainingsavond vv SIOS

Woensdagavond 18 september heeft er een thema avond, trainingsorganisatie, plaatsgevonden in samenwerking tussen vv SIOS en vv Winsum. Op deze avond is er een training gegeven aan meiden van vv SIOS en vv Winsum op basis van de trainingsorganisatie van TOP vv Winsum. Het doel was om vv SIOS met de trainingsorganisatie van TOP vv Winsum te laten kennismaken en daarnaast het verbinden met en het ondersteunen van elkaar. Het was een geslaagde avond waar alle meiden met veel plezier hebben getraind. De avond is georganiseerd door Deni van Dalsum (voormalig HJO vv Winsum) en Gerard Molenaars (adviseur KNVB).

De volgende bijeenkomst vindt plaats in oktober 2019, waar de verdere prioriteiten voor het seizoen 2019-2020 worden bepaald op basis van de eerder gekozen thema’s (werving en behoud van leden,  inrichten en implementeren van een optimaal kader, aanbieden van een passende opleiding voor ieder meisje, ontwikkelen van een regionale functie en genereren van meer bekendheid voor het meiden- en vrouwenvoetbal) in de ontwikkelagenda.

Wil je graag meehelpen met het verder ontwikkelen van het meiden- en vrouwenvoetbal bij vv Winsum of heb je onderwerp die je graag onder de aandacht wilt brengen? Neem dan contact op met Chantal Streppel, programmaleider, via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   

Grote clubactie 

De boekjes voor de grote club actie zijn weer uitgedeeld. Probeer zoveel mogelijk loten te verkopen. De opbrengst willen we gebruiken voor de invulling van het voorplein op sportpark Winsum-West. Iedereen heeft hiervoor de tijd tot 14 oktober. Daarna graag de boekjes inleveren bij de leiders. De leiders kunnen de boekjes inleveren bij Ite Wieringa (Dahliastraat 18).

Blessurepreventie vv Winsum (Meiden)

In het kader van blessurepreventie gaat de sportverzorging alle jeugdleden screenen (o.a. spronglanding). Er wordt begonnen met MO17 en MO15. Deze testen duren ongeveer 30 minuten per team. Er worden videobeelden gemaakt van de testen. Alle testen worden geanalyseerd en elke speler krijgt feedback. Op een avond worden de meiden en ouders uitgenodigd voor uitleg over knieblessures bij meiden en het belang van trainen om zware blessures te voorkomen. Een ervaringsdeskundige komt langs als gastspreker. Na de meiden worden in de loop van het seizoen de jongens gescreend.

Week van de scheidsrechter

Zaterdag 5 en 12 oktober is het de week van de scheidsrechter. Om aan deze mensen extra in de schijnwerpers te zetten, gaan ze in erehaag het veld op. Verzoek aan alle teams om dit te organiseren. Daarnaast staat er voor alle scheidsrechters iets lekkers klaar in de bestuurskamers.

Barbezetting

Tijdens de algemene leden vergadering in het voorjaar van 2018 is besloten dat alle teams ingeroosterd worden voor de barbezetting. Bij de jeugd betekent dit dat enkele ouders per team dit gaan verzorgen. De leiders van de teams worden door de kantinecommissie gevraagd om dit te coördineren. Elke week worden er twee teams ingeroosterd. Er is altijd een ervaren barmedewerker aanwezig om te ondersteunen. Voor vragen graag contact opnemen met Evelien Buursink (06-22184693).

Uitslagen

Vanaf JO08 moeten de teamopgaves en uitslagen door de leiders doorgegeven worden via de wedstrijdzakenapp. Voor wie hier nog niet bekend mee  is, neem dan even contact op met de wedstrijdsecretarissen Susanne Jacobs (JO07 tm JO11) en Jeroen Roze (vanaf JO12).

Spelerspassen en teamfoto

Voor de wedstrijdzakenapp is van elke speler een teamfoto vereist, zodat scheidsrechters gemakkelijk een controle kunnen doen. Leiders kunnen van elke speler een pasfoto maken met de mobiele telefoon en deze via de wedstrijdzakenapp toevoegen. Ook het verzoek aan de leiders om per team een teamfoto te maken, zodat deze aan de teampagina op de website gekoppeld kan worden.  De teamfoto graag mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Kleding leiders en trainers

Leiders (windjack) en trainers (trainingspak) kunnen deze kleiding van de club ontvangen. Het mooie hiervan is dat vv Winsum duidelijk herkenbaar is. Heb je nog geen windjack of trainingspak ontvangen? Neem dan contact op met Jaap Tukker: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

CVZ-ers gezocht

Voor de bovenbouw (JO17 en JO19)  zijn we nog op zoek naar coördinatoren. INTERESSE of weet je iemand? Neem dan contact op met Ite Wieringa.

Jeugdcommisieleden gezocht

Ook zijn we op zoek naar leden voor de jeugdcommissie. Lijkt het je leuk om naast het voetballen leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd (o.a. line-up) . Geef je dan op bij Alexis Rompelman 06-291199509.

Gastheren en vrouwen gezocht, we blijven het vragen!

Lijkt het je leuk om de teams op het sportpark Schilligeham een warm welkom te heten, meld je dan nu aan. Voor de zaterdag zijn we op zoek naar vrijwilligers die een paar uur op een zaterdag in de maand actief willen zijn als gastheer of gastvrouw. Als gastheer of gastvrouw zorg je voor een warm welkom van de teams, zorg je dat alles goed verloopt op wedstrijddagen en ben je aanspreekpunt namens de club. Interesse? Een Opa of Oma mag natuurlijk ook! neem dan contact op met Ite Wieringa

Noteer nu alvast in je agenda

  • Najaars ALV 18 oktober
  • Oktoberfest 9 November
  • Sinterklaas 27 November
  • Nieuwjaarsreceptie 3 Januari 2020

 

Vragen?

Als er op dit moment vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan contact op met de betreffende CVZ-coördinator of met Ite Wieringa.