Wat kun je als vereniging doen als je kleding wordt vervangen en je hebt een vriend die zegt , ik weet er wel raad mee! Dan ga je samen kijken wat we kunnen doen. Zo gezegd zo gedaan. Samen met onze kleding commissie gesproken, bruikbare kleding uitgezocht, tassen in gepakt en alles via Tolbert laten verschepen naar Gambia.

In onderstaand verhaal kun je lezen, waar onze oude tenues terecht zijn gekomen! vvWinsum is erg verheugd dat onze kleding met groot enthousiasme is ontvangen in Gambia.

Ben Breukelman

Sportkleding

De naamloze school waar de voetbaltenues van ondere andere Winsum naar toe zijn gebracht ligt 2,5 uur rijden van de stad Serrakunda en het toeristische centra van Gambia. Het ligt tussen de dorpen Sankwin en Kani Kunda. Van Serrakunda tot aan Soma is het een goede geasfalteerde tweebaansweg, dan nog een kwartier over een dirtroad en je bent er, zogenaamd in The middle of nowhere! De school ligt op 13.27.17 N / 15.31.21 W.

Op de school krijgen meer dan 700 kinderen les, in twee shifts (ochtend en middag) van ongeveer 350 leerlingen. De leerlingen komen uit de wijde omgeving, tot een uur lopen naar school is geen uitzondering. Gambia is overwegend moslim, gelukkig maakt dit geen verschil voor jongens en meisjes. Omdat de school redelijk ver in de binnenlanden ligt en er toeristisch niet veel te beleven valt profiteert de school dan ook niet van giften.  Om bijvoorbeeld de keuken te laten draaien moeten de kinderen van huis stookhout meenemen. Naast de school ligt een stuk bouwland waar de kinderen een tuin onderhouden om maaltijden op school te verstrekken. Alleen er is geen geld om een goede afrastering te maken zodat geiten zonder toestemming ook van het gekweekte profiteren.

Via een Gambiaanse kennis, van oorsprong uit Kani Kunda, zijn wij bij deze school terecht gekomen en is het gelukt om tijdens voetbalwedstrijden de kinderen zich te laten onderscheiden van andere teams. De kinderen waren er heel erg blij mee. Blijft leuk om het zelf te brengen en met eigen ogen te kunnen zien dat het goed terecht komt.

Bedankt!

Jan Wilken

Dozen met voetbaltenues, voetbalschoenen en voetballen

Hout voor de keuken