We leven momenteel in een bijzondere periode in de geschiedenis. Het sociale leven is zo goed als stopgezet. Zo ook het voetbal. Vorige week is duidelijk geworden dat dit seizoen voor de amateurs afgelopen is. Dat was verwacht, maar desondanks een vreemde gewaarwording. Deels is de knop om en richten we ons binnen de jeugdopleiding bij vv Winsum op het volgende seizoen. Een belangrijke stap daarbij is de teamindeling. Geluk bij een ongeluk is, dat we daar dit jaar al vroeg mee begonnen waren (zie nieuwsbericht over Indelingsprotocol). In grote lijnen hebben we al een beeld van de teamindeling, maar juiste deze periode wilden we gebruiken om spelers tijdens wedstrijden te observeren en mee te laten trainen op andere niveaus. Dat kan nu dus niet. Het definitief maken van de indeling zal dus anders dan anders gaan.

Vanuit de opleiding (TOP) hebben we het volgende gezegd. We weten niet wanneer de huidige maatregelen worden versoepeld, maar er zal op een zeker moment weer kunnen worden gevoetbald. We hanteren momenteel twee scenario’s.

In het eerste scenario zal er eind mei, begin juni weer gevoetbald kunnen worden. We willen dan volgens schema weer gaan trainen. We denken dat dit om meerdere redenen erg belangrijk is. Die periode kunnen we ook gebruiken om meer inzicht (nieuwe spelers, vertrokken spelers, etc.) te krijgen om de indeling definitief te maken. Duidelijk is wel dat we de eerdere streefdatum van 15 juni voor de teamindeling niet gaan halen. Dit zal sowieso met enkele weken worden uitgesteld.

In het tweede -meer pessimistische- scenario zullen de maatregelen nog langer duren, waardoor we voor de zomervakantie niet meer komen te voetballen. In dat geval zal de definitieve indeling ook over die vakantie worden getild en gaan we de voorbereiding op het nieuwe seizoen gebruiken om tot definitieve indelingen te komen.

Weet dus dat we ondanks alle onzekerheden op de achtergrond druk bezig zijn de teamindeling zo zorgvuldig mogelijk te laten plaatsvinden. Het streven is en blijft een gedragen indeling waar iedere speler op zijn of haar niveau kan spelen. Zodra er meer nieuws is, laten we dat weten.

Sterkte en hopelijk snel tot ziens langs de lijn.

TOP vv Winsum