Op 21 april heeft het kabinet besloten dat kinderen t/m 18 jaar vanaf 29 april weer samen mogen sporten. De 1,5 meter afstand regel geldt dan niet meer voor de groep t/m 12 jaar. We hebben besloten vanaf dinsdag 5 mei de trainingen voor de teams t/m de O12 te hervatten. De trainingen zullen plaatsvinden op sportpark Schouwerzijlsterweg. We zullen ons daarbij houden aan de richtlijnen en regels vanuit de overheid en de KNVB. Dat betekent dat kleedkamers en kantine gesloten blijven, kinderen zich thuis al omkleden, ouders niet welkom zijn tijdens de training (hoe erg we dat ook vinden), er thuis gedoucht wordt, etc. Het schema van de trainingen zal zo snel mogelijk op de site bekend worden gemaakt.

Voor kinderen van 13 t/m 18 geldt de afstandsregel nog wel. Dat laatste is bij voetbal een enorme beperking. Voetbal is nu eenmaal een contactsport, maar duelleren en partijvormen zijn voor deze groep nog niet toegestaan. We hebben er voor gekozen de trainingen voor deze groep eerst niet te hervatten. We wachten verdere versoepeling van de maatregelen af. We doen dit deels vanuit voetbaltechnische redenen. Het is bijzonder lastig om zinvolle en interessante trainingen te maken met de 1,5 meter afstand regel. Het andere is dat het volhouden van de 1,5 meter bij een voetbaltraining ingewikkeld is. Denk alleen aan het binnenkomen en verlaten van het sportpark en de velden. Maar ook  de behoefte om even te dollen, etc. We hebben hier samengevat een verantwoordelijkheid die we lastig kunnen waarmaken. De afweging is daarom gemaakt om -net als de scholen- gefaseerd op te starten met de trainingen en dus nog even te wachten met het hervatten van de trainingen voor O13 t/m O19 teams.

Tot slot: Op maandag 4 mei is de voetbaldag van FC Groningen bij vv Winsum voor jeugd tot en met 12 jaar. Zie de berichtgeving op de website voor nadere informatie en aanmelding!