Op 5 mei worden de trainingen voor kinderen t/m 12 jaar hervat. Deze zullen plaatsvinden op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg.

Het is voor ons allemaal fijn dat er gedeeltelijk weer getraind mag worden maar dat kan alleen als we ons allen aan de regels houden.

Jeugdleden tot en met 12 jaar

NOC*NSF en de KNVB zijn duidelijk over de leeftijdscategorieën:

De categorie t/m 12 jaar is vastgesteld door het RIVM en valt in het voetbal grotendeels samen met t/m O13. Kinderen die normaal meespelen bij O13 maar 13 jaar zijn mogen helaas niet meedoen vanwege de leeftijdsgrenzen van het RIVM.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand tot andere kinderen hoeven aan te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen, dus ook tot de trainers.

Regels en richtlijnen

NOC*NSF heeft een aantal regels en richtlijnen opgesteld voor onder andere de jeugdspelers, de ouders/verzorgers en de jeugdtrainers. Deze zijn toegevoegd in de bijlage.

We verwachten dat alle jeugdspelers en hun ouders/verzorgers die mee willen doen aan de trainingen op de hoogte zijn van de regels en richtlijnen en zich daar ook aan zullen houden.

Houd rekening met de volgende belangrijke aandachtspunten:

• blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 C°);
  • blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten;
  • blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19).
  • kom in sportkleding naar de sportlocatie. Eventueel aanwezige kleedkamers zijn gesloten. Je kunt ook niet douchen, zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest;
  • kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de sportactiviteit naar de sportlocatie.
  • bij aankomst op het sportpark volgen de jeugdspelers de instructies van de aanwezige hoofdtrainers bij de ingang. Op het veld volgen zij de instructies van de trainer(s);
  • voor ouders/verzorgers geldt dat zij de kinderen afzetten bij de ingang. Zij hebben geen toegang tot het sportpark.

Trainingsschema en regels en richtlijnen

In de bijlage is het trainingsschema vanaf 5 mei te vinden. Ook zijn de regels en richtlijnen van NOC*NSF toegevoegd. Daarnaast is nog een kaartje met de indeling van de velden toegevoegd en daarbij aanwijzingen voor de loop- en aanrijdroutes voor de spelers.

De organisatie vraagt veel van ons kader. Hun veiligheid en de veiligheid van de spelers zal in deze periode de hoogste prioriteit krijgen. Dit vraagt ook om de medewerking van ouders en jeugdspelers.

We willen u daarom verzoeken om alle relevante informatie om deze reden aandachtig door te lezen.

Sportieve groet,

Bestuur vv Winsum

BIJLAGE Trainingsschema Corona 'onderbouw' vv Winsum(PDF,10MB)