Dit nieuwsbericht bevat nieuws uit de Jeugdopleiding van vv Winsum.
 
Teamindeling
Al in een eerder stadium hebben we aangegeven dat corona het proces van de teamindeling in de weg zit. Afhankelijk van het moment dat er weer volop getraind zou worden, wilden we de indeling voor of na de zomervakantie afronden. We moeten echter voor 12 juli niet alleen de teams, maar ook de spelersnamen in Sportlink opvoeren voor de KNVB. We gaan de teamindeling daarom in de komende weken 'gewoon' afronden. Alle hoofdtrainers hebben het verzoek gekregen de indeling uiterlijk 20 juni aan te leveren. In de week daarna zullen we deze indeling communiceren. De vorm is afhankelijk van de privacy regels die gehanteerd worden. Uiteraard zullen we -zeker nu- nauwlettend blijven volgen of iedereen op het voor hem of haar juiste niveau speelt. We zijn er van overtuigd dat te hoog en te laag ten koste gaat van plezier en dat willen we voorkomen. We sluiten niet uit dat er nog veranderingen kunnen plaatsvinden. Maar, dat zal altijd in overleg gebeuren.
 
Nieuw seizoen
Er is nog geen duidelijkheid over de start van het nieuwe seizoen. Er gingen geruchten dat dat niet eerder zou zijn dan na de herfstvakantie, maar na de recente versoepeling kan dat maar zo anders zijn. De jeugd mag immers weer zonder 1,5 meter beperking trainen en daarmee is een 'normaal' startmoment van de competitie ook in zicht. Het blijft echter onzeker en afhangen van de ontwikkelingen rond corona.
 
Einde trainingen
Nadat per 14 maart alle activiteiten waren stopgezet zijn de kinderen t/m 12 jaar vanaf 5 mei weer gaan trainen. De senioren zijn per 18 mei weer begonnen en alle oudere jeugd vanaf 25 mei. Vanaf 2 juni geldt voor de gehele jeugd geen 1,5 meter beperking meer. Normaal gesproken zou de competitie dit seizoen al geëindigd zijn en zou er tot de toernooien, zeg medio juni, nog getraind kunnen worden. Vanwege de bijzondere omstandigheden, maar ook de versoepelingen waardoor vakanties toch tot de mogelijkheden behoren heeft het bestuur besloten dat er dit seizoen t/m 27 juni getraind wordt. Vanaf 1 augustus kunnen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen weer opgepakt worden.
 
Trainers
We zijn druk bezig met het benaderen en vastleggen van de trainers voor het komende seizoen. We merken dat nu er weer trainingen zijn, het eenvoudiger is het contact aan te gaan over volgend seizoen. De posities worden langzaam aan weer ingevuld, maar zeker in lichtingen in de onderbouw (O7 t/m O10) is er ruimte. Daar ligt een mooie kans voor enthousiaste ouders om zelf ook een sprong te maken naar het begeleiden / trainen van een jeugdteam. De Hoofd JeugdOpleiding (HJO) voor de onderbouw wil je daar graag in begeleiden en het volgen van een KNVB cursus hoort zeker ook tot de mogelijkheid. Heb je interesse neem contact op met Flaviou Fatima of Henk Alssema.
 
Evaluatie
We zijn allemaal geconfronteerd met verregaande maatregelen vanwege corona. Zo ook binnen de voetbalwereld en dus ook vv Winsum. Binnen die onzekerheid zijn er de afgelopen maanden diverse besluiten genomen. Daarop is de nodige feedback gekomen, waarmee een aantal zaken binnen de jeugdafdeling duidelijker zijn geworden. Goede en minder goede dingen! Het bestuur en de voetbalopleiding (TOP) hebben daarom afgelopen week bij elkaar gezeten en dit met elkaar besproken. Er zijn afspraken gemaakt om te komen tot een betere structuur, duidelijke taken en duidelijke communicatie. Uitgangspunt is dat de voetbalopleiding bezig moet zijn met voetbal en minder met randzaken. Later meer.