Wat hebben we een rottijd achter de rug. Door de Corona maatregelen hebben we niet gevoetbald in wedstrijdverband, en elkaar daardoor lange tijd niet gezien. Vanaf 11 mei zijn de trainingen weer mondjesmaat opgestart en nu is elk team elke week 1x aan het trainen en kan er op zaterdag extra getraind worden.

We zijn als vv Winsum erg benieuwd hoe het na de zomervakantie allemaal zal gaan in de amateurvoetbalwereld. Een ding is zeker, we spelen en trainen dan op het Geert Reinders Sportpark, Winsum-West.

Op het moment dat ik dit schrijf zijn ze de wegen van en naar het Sportpark aan het asfalteren en kunnen we met elkaar concluderen dat er in een jaar tijd een prachtig sportlandschap is verrezen die van alle gemakken is voorzien.

In de kantine en bestuurskamer zijn geluidsabsorberende platen aangebracht en is er begonnen met de inrichting van het nieuwe materialenhok. Iedereen bedankt voor zijn inzet!

Prachtige velden, goed geoutilleerde kleedkamers en een geweldige kantine die hoog boven het maaiveld uitsteekt! Wat een voorrecht om hier straks te voetballen! Alles weer op een complex, geweldig.

In de personele bezetting van het bestuur is er ook een wijziging; Jan Jaap Zijlstra is bestuurslid Voetbalzaken geworden. Welkom in het bestuur en succes met je activiteiten!

Onze vereniging heeft veel vrijwilligers, zonder vrijwilligers lukt het gewoon niet. Sinds kort hebben we een vrijwilligerscoördinator, namelijk Ursula Lenting. Ze brengt al onze vrijwilligers in kaart en zo kunnen we adequaat reageren op de vrijwilligersbehoefte binnen onze vereniging. Ursula, veel succes met het uitvoeren van deze nieuwe taak binnen de club!

Helaas kunnen we het geplande “afscheid” van Sportpark Schouwerzijlsterweg niet door laten gaan en kunnen we ook nog niets over de officiële opening zeggen.

Wel is er op 27 juni aanstaande een grote verhuisdag. De spullen die van Schouwerzijlsterweg naar ons nieuwe onderkomen moeten worden verplaatst, worden dan verhuisd! Heb je zin om mee te helpen, meld je aan via het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het is de bedoeling dat we een korte zomerstop hebben, de maand juli zal er niet getraind worden. Vanaf 1 augustus start de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Op de zaterdagen in juli zal er wel iets aangeboden worden voor de thuisblijvers; onze jeugdleden kunnen dan deelnemen aan voetbalactiviteiten op ons nieuwe sportpark. Houd de site in de gaten voor de juiste informatie.

In het kader van het jaarlijkse onderhoud gaan we die periode niet trainen op de velden 4, 5 en 6 (voormalig sportpark Schilligeham) van ons Geert Reinders Sportpark. De velden van Schouwerzijlsterweg blijven beschikbaar, evenals de kunstgrasvelden.

Op 20 juni aanstaande zal er een mixtoernooi voor de jeugd plaatsvinden op Schouwerzijlsterweg. Voor de laatste keer voetballen op Sportpark Schouwerzijlsterweg. Doe allemaal mee!

Verheugend is te melden dat de competitie voor het amateurvoetbal waarschijnlijk ook in september gaat starten. Het verloop van het bekertoernooi is nog een vraagteken. Ook is het onduidelijk of de wedstrijden met of zonder publiek worden afgewerkt. We blijven jullie hierover informeren!

Rest mij iedereen een mooie vakantie toe te wensen. Misschien een andere vakantie dan gepland, maar niettemin, veel plezier waar je met elkaar ook heen gaat.

Ben Breukelman,

Voorzitter vv Winsum