Winsum, 23 juni 2020
Dinsdagavond 23 juni werd vv Winsum tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat de voetbalclub een driejarig sponsorcontract krijgt van ING. Vv Winsum krijgt dit contract, omdat zij net als bijna 200 clubs dit voorjaar een plan heeft ingediend om het meidenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging.
Eerder werd vv Winsum al door de KNVB geselecteerd voor een ontwikkelingsprogramma voor meiden- en vrouwen. Binnen vv Winsum is Chantal Streppel projectleider voor dit ontwikkelingsprogramma. Zij stelde samen met bestuurslid sponsoring Peter Ritzema het vervolgplan op. Op basis van dit voorstel is vv Winsum door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de club het meidenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.
In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman
De voetbalclub ontving een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman vervolgens aan vv Winsum en 59 andere clubs het mooie bericht dat ze een sponsorcontract kregen. Voorzitter voetbalclub vv Winsum, Ben Breukelman; “Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van vv Winsum is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij een campagne inrichten om meer meiden enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze mooie club. We willen ook meer vrouwelijke trainers en bestuurders aantrekken wat een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling van het meidenvoetbal”.
KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen
Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. Vv Winsum is een van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meidenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen”.