Het was warm, zeer warm, alhoewel juli in tegenstelling tot andere jaren koel bleek te zijn.

Ik hoop dat iedereen een goede vakantie heeft gehad, het was anders dan andere jaren, toch hoop ik dat iedereen is uitgerust en ook gezond is gebleven in de afgelopen periode.

Corona is nog niet gestopt en het zal voor onze club de komende tijd zeker de nodige inspanning vergen om ons sportpark Coronaproof te maken. De komende week zullen jullie informatie ontvangen op welke manier we dit met elkaar gaan invullen.

Aankomende week zullen alle trainingen weer starten. Dat zal de levendigheid op ons Geert Reinders Sportpark weer doen toenemen. Zoals afgesproken, kan er tot nader orde geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers tijdens trainingen.

Het nieuwe “ballenhok” is ingericht. Ieder team heeft eigen “ballenkokers” of een heuse “ballen-la”. Ook is er een kast voor dopjes en hesjes. Het ziet er top uit! Laten we hier met elkaar zuinig op zijn en blijven.

Zuinig… De afgelopen tijd worden we geconfronteerd met vernielingen. Er is een dug-out op veld 4 gesloopt, er is een trekveer verdwenen en het voormalige kaartverkoop hokje is vernield. Een zorgelijke ontwikkeling.

Het is nadrukkelijk niet gewenst om je buiten de trainingsuren op de velden te begeven, zie de geplaatste bordjes, het is gewoon strafbaar! Wil je toch voetballen, ga met elkaar naar Schouwerzijl!

Aan het einde van het afgelopen seizoen is er een evaluatie geweest over de structuur binnen de jeugdafdeling. Daar is uit gekomen dat er op een aantal vlakken verbeterpunten zijn. Binnen de club zijn we drukdoende om binnenkort de aangepaste structuur te kunnen presenteren.

In de maand juli hebben we onder leiding van een aantal enthousiaste jeugdtrainers op de woensdagmiddag en zaterdagochtend een pilot gedraaid voor alle kinderen (leden/niet leden/broertjes/zusjes/etc.) vanaf 7 jaar t/m 12 jaar. We zullen dit gaan evalueren om te kijken of dit een vervolg kan krijgen richting het komend seizoen.

Schouwerzijl is ten einde, we spelen en trainen nu op ons nieuwe sportpark. We zullen zeker nog tegen kinderziektes aanlopen, maar meld dit soort zaken bij het bestuur, zodat we voor een adequate oplossing kunnen zorgen.

Alles is nog niet gereed, de komende twee weken zijn cruciaal. De kleedkamers, nu nog deels gebruikt als opslag, moeten leeg. De kantine is nog niet in bedrijf, de bar wordt komende week ingebouwd, de nieuwe tafels en stoelen zijn onderweg. De keuken wacht nog op spullen. De nieuwe koffiecorner krijgt een prominente plek op ons “rode plein”!

Het terras en de omloop zal volgende week betegeld gaan worden en de trap buiten zal ook spoedig gerealiseerd worden. Voor het terras vragen we nog vrijwilligers. Zie het bericht op de website. Je kunt je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het geluid en beamer en de jeugdhoek in de kantine zullen nog de nodige aandacht vergen, maar eind augustus, als de eerste bekerwedstrijden worden gespeeld, zal het totaal anders zijn, in vergelijking met nu!

Als alles straks klaar is, hoe dan verder? We willen op een moment stilstaan bij de realisatie van ons prachtige sportpark. Binnen de geldende Coronaregels zijn we druk bezig om een “opening” voor te bereiden. Dit zal plaatsvinden op 17, 18 en 19 september 2020.

Over het programma kunnen we nu nog niets zeggen! Zet deze data in je agenda!

We zijn als bestuur ontzettend trots op al onze vrijwilligers, die op wat voor manier hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en aankleding van het Geert Reinders Sportpark. Een voetbalclub valt en staat bij de inzet van vele vrijwilligers. De één zet zich kort in en anderen doen het jaren. Elke inzet, hoe lang of kort, wordt ten zeerste gewaardeerd. Voor elke vrijwilliger een welgemeend verdiend en klaterend applaus. Als alle verhuisperikelen, het opstarten van het nieuwe seizoen en het in goede banen leiden van een Coronaproof sportpark beter te handelen zijn, is er weer ruimte en tijd om de aandacht op deze grote groep mensen te richten. Onze twee “omroepers” hebben aangeven te stoppen. De vertrouwde stemmen, die ons informeren over het wel en wee tijdens de wedstrijden van Zat 1 verstommen. Kees en Rik bedankt en ik zeg, “tot vv Winsum”! Een ander bekend gezicht op de dinsdagavond in de kantine en aan de kassa tijdens de thuiswedstrijden van vv Winsum 1, moet helaas vanwege gezondheidsredenen stoppen. Jan jij ook bedankt voor je jarenlange inzet voor de club. Ook alle andere vrijwilligers die om wat voor reden zijn gestopt wil ik ontzettend bedanken voor hun inzet!

Een nieuwe sportpark biedt ook nieuwe mogelijkheden. Calimero Kinderopvang start in augustus met een sport BSO op het Geert Reinders Sportpark! De sport BSO is gericht op sport- en spelactiviteiten die vooral plaatsvinden op het kunstgrasveld. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een ruimte in het clubgebouw. Een mooie vorm van samenwerking.

SAMEN MOETEN WE HET DOEN, SAMEN HEBBEN WE HET GEDAAN!

Als alles straks voorbij is en de bal rolt weer, kunnen we ons weer richten op voetbal!

Ik wens iedereen van onze club een geweldig seizoen toe!

Ben Breukelman

Voorzitter vv Winsum