Na de afgekondigde maatregelen door onze minister-president afgelopen week, geen publiek bij sportwedstrijden, schieten er direct allerlei gedachten door je kop, gelijk een bal, tijdens een scrimmage voor de goal.

Kantine dicht, geen inkomsten,! geen publiek, wat saai,! geen ouders, hoe moet dit met rijden? en op het sportpark nog meer aanpassen? Hoe krijgen we het voor elkaar??

In eerste instantie reageer je primair, dan maar 3 weken de hele boel plat, maar al snel ga je denken in mogelijkheden, sporten voor jong en oud ontzettend belangrijk, dus wat zijn de mogelijkheden binnen de afgekondigde regels?

Tijdens het “Cornona-overleg” van het bestuur, zagen we opeens naast de onmogelijkheden ook mogelijkheden. Nadat veel informatie van NOC-NSF en de KNVB tot ons kwam, werden de protocollen aangepast en breed binnen de club gecommuniceerd.

We zijn er klaar voor, was het motto!

Het was in alle opzichten een onrealistische voetbal zaterdag, maar wel een dag met bijzondere momenten.

Het gebruik van de koffie corner, het ontvangst bij de “poort” , alle functionarissen droegen een hesjes en vooral onze leden, leiders en trainers die optimaal hebben meegewerkt.

Ook een groot compliment aan onze gasten van gisteren, ook zij hebben er toe bijgedragen dat het een mooie voetbal zaterdag is geworden.

Veel mensen zochten toch de gang naar ons prachtige sportlandschap, veel honden werden uitgelaten en op de parkeerplaats stonden de supporters die op deze manier een glimp wilden opvangen van hun favorieten.

Toen er vanuit de gemeente twee toezichthouders het sportpark opkwamen en zij in een gesprek aangaven, dat vvWinsum de zaken goed voor elkaar had, maakte ongerustheid plaats voor gepaste trots, dit hebben we samen toch maar weer geflikt!

Iedereen BEDANKT!

Namens het bestuur,