Het kabinet heeft de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus versoepeld. Vanaf donderdag 19 november mogen trainingen van senioren weer in groepjes van maximaal vier personen plaatsvinden, in plaats van maximaal twee personen. Wel moet er door senioren nog anderhalve meter afstand worden gehouden tijdens de trainingen. De overige regelingen blijven gehandhaafd.

Voor vv Winsum betekent dit het volgende:

• Alle wedstrijden, zowel competitie-, beker- als oefenwedstrijden, gaan niet door.
• Alle jeugdteams mogen trainen.
• De keeperstraining gaat ook door. Hierbij moet rekening gehouden worden dat bij keepers van 18 jaar en ouder er maximaal 4 personen in een afgebakende ruimte mogen zijn, waarbij altijd minimaal de 1,5 meter afstand aangehouden wordt.
• De hersteltrainer mag ook aan de slag, rekening houdende bij 18 jaar en ouder dat er maximaal 4 personen (inclusief de trainer) in een afgebakende ruimte mogen zijn waarbij altijd minimaal de 1,5 meter afstand aangehouden moet worden.
• De senioren mogen trainen. Hier zijn een aantal regels aan verbonden t.w.:
    o Trainen in groepjes van maximaal 4 spelers!
    o Deze spelers blijven gedurende de gehele training bij elkaar!
    o Het is verplicht om ook binnen deze groepjes minimaal de 1,5 meter afstand te houden.
    o De trainer mag zich niet bevinden binnen de ruimte waar de groepjes hun oefeningen doen.
• Publiek is niet welkom op het Geert Reinders Sportpark Winsum West. Je mag alleen op het Geert Reinders Sportpark Winsum West aanwezig zijn wanneer je zelf gaat voetballen of wanneer je een officiële functie uitoefent tijdens je aanwezigheid.
• De kleedkamers en douches zijn gesloten, ook de kantine blijft gesloten.