vv Winsum besteedt al jaren aandacht aan gezond zijn en gezond voetballen. Belangrijk thema is de rookvrije sportvereniging. Het Geert Reinders Sportpark Winsum West is vanaf de opening al rookvrij. Roken mag dus niet op ons sportpark.

Stoppen met roken

In deze tijden van het coronavirus kan er gelukkig wel gevoetbald worden. Sport en beweging zijn voor jong en oud de beste manier om fit te blijven. En het is vooral leuk om te doen natuurlijk! Er zijn ook nog andere dingen die wij bij vv Winsum erg belangrijk vinden voor de gezondheid, een ervan is ‘niet roken’.

Het belangrijkste advies: begin er niet aan! En als je al rookt, stop ermee! De risico’s die een roker loopt zijn ellendig: de helft van de rokers sterft erdoor en de helft van die helft zelfs voor zijn 65e jaar.

Nou is stoppen met roken erg moeilijk, roken is een echte verslaving. Zoek dus hulp als je rookt en wilt stoppen. De huisarts weet er alles van en kan je goed helpen. Zie ook: www.ikstopnu.nl.

Het liefst zouden we natuurlijk willen dat kinderen niet beginnen met roken. Dat betekent dat kinderen niet het slechte voorbeeld moeten krijgen van andere kinderen, ouders, familie of bezoekers van het sportpark.

Op het Geert Reinders Sportpark Winsum West mag er daarom vanaf de opening helemaal niet meer gerookt worden.

Voor de verstokte rokers is het buiten het sportpark toegestaan om te roken, maar op het park mag op geen enkel moment van de dag worden gerookt. 

Door middel van de welbekende borden van de Rookvrije Generatie is dit op ons Sportpark kenbaar gemaakt. 

Het Bestuur

roken