De in Winsum woonachtige Nik Poortinga zal, na een sabbatical van een jaar, zijn trainersloopbaan voortzetten bij vv Winsum O23! Na Fred de Boer als hoofdtrainer en Bart Waninge bij de 2e selectie, is de 36-jarige Poortinga de 3e nieuwe trainer die vanaf het seizoen 2022/2023 bij de herenafdeling van vv Winsum aan de slag zal gaan.

Nik heeft tijdens zijn actieve voetballoopbaan een jaar deel uitgemaakt van de 1e selectie van VIBOA en daarnaast onder andere gespeeld bij V.V. Appingedam, GRC Groningen en Eems Boys uit Delfzijl. Als jeugdtrainer heeft hij ruime ervaring opgedaan op veelal Hoofdklasse en Divisie niveau bij onder andere V.V. Appingedam, de Fivel, BV Veendam (assistent), GRC Groningen, Be Quick 1887 en Gorecht. Vanaf 2018 heeft Nik de stap gemaakt van het jeugdvoetbal naar het seniorenvoetbal waarbij hij t/m het seizoen 2020/2021 hoofdtrainer is geweest bij de Fivel uit Zeerijp. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als Jongerenwerker bij Mensenwerk Hogeland en is hij mede-eigenaar van “de Kwajongens”.

vv Winsum is een contract voor één jaar met een optie voor nog eens een jaar met Nik overeengekomen.

Jan Jaap Zijlstra, Bestuurslid Voetbalzaken vv Winsum: “Als we kijken naar het beleid en de visie die we als club hebben, is Nik de juiste trainer op de juiste plek binnen onze organisatie. We zijn dit seizoen bewust begonnen met een O23 team als verlengstuk van onze jeugdopleiding om jeugdspelers meer tijd te bieden om te wennen aan het seniorenvoetbal en zich verder door te kunnen ontwikkelen hierin. Met Nik hebben we een trainer binnengehaald die in het bezit is van een UEFA B diploma, waardoor we ook duidelijk willen aangeven dat we veel toekomst zien in deze lichting spelers.”

Foto Nik Poortinga

Nik Poortinga: “Als (oud)speler van VIBOA en bezoekende trainer heb ik altijd positieve ervaringen met de club gehad. Na het horen van het verhaal achter, en de toekomstideeën voor het O23 team, werd ik erg enthousiast. Na het gesprek met een afvaardiging van het team werd mij al snel duidelijk dat vv Winsum er goed aan heeft gedaan om dit seizoen te starten met dit team. Het is een gretig en gezellig team met allemaal leeftijdsgenoten die willen presteren én ontwikkelen op het veld. Ik ben blij dat ik hier mijn steentje aan bij mag dragen”.

Het Bestuur en Technisch Hart wensen Nik Poortinga veel plezier & succes bij vv Winsum!