Vijf jongens hebben in het weekend van 27 t/m 29 mei mee mogen voetballen op een voetbaltoernooi in Griekenland: Yari, Anthonie, Bas, Harm en Lucas.

Ze voetballen naast hun team bij vv Winsum, ook bij het Regioteam Groningen en met deze club zijn ze op het vliegtuig gestapt naar Korinthe.

Daar verbleven ze in een voetbalranche en speelden ze tegen onder andere Malta, Egypte, Panathinaikos F.C. en Olympiacos FC Tirana, enkele Griekse voetbalscholen.

De wedstrijden waren even wat anders dan in Winsum: hyper enthousiast publiek, 33 graden warm, felle tegenstanders en avondeten om 22.00 uur. Ze hebben zich goed geweerd in Onder-12 en Onder-10, en beide teams zijn niet laatste geworden: een hele prestatie. Het was een fantastische en onvergetelijke ervaring!

En vv Winsum heeft nu dus 5 internationals...

int 1Vlnr: JO-12 Bas, Anthonie, trainer Pierre, Harm en Yari

int 2JO-10 Lucas