Spelerspascontolle

Met de KNVB Wedstrijdzaken app leg je het digitale wedstrijdformulier vast. Al geruime tijd zijn er geen fysieke spelerspassen meer. Alles wordt vanaf nu verwerkt in de app Wedstrijdzaken. Kortom, Eerlijker, veel sneller en vooral veel gemakkelijker.

De wedstrijdzaken app controleert namelijk op alle zaken die belangrijk zijn om een voetbalwedstrijd eerlijk te laten verlopen. Denk hierbij o.a. speelgerechtigheid, dispensaties. Ook geeft de app net als de voetbal.nl app wedstrijdinformatie aan. Als laatste gebruikt de spelbegeleider/leider en scheidsrechter de app om het wedstrijdverloop (stand) in te vullen zodat deze door de KNVB wordt verwerkt.

Het goed invullen van de wedstrijdzaken app is daarom belangrijk, (jeugd)teams worden gedurende het jaar ook met juiste tegenstanders ingedeeld op basis van de gegevens uit de wedstrijdzaken app.

Bij vv Winsum proberen we de teams vanaf onder 11 tijdens de wedstrijddag te voorzien van een aangestelde scheidsrechter. Tot JO11 is de leider van het team tevens de spelbegeleider en zal de wedstrijdzaken app moeten gebruiken voor het controleren van speelgerechtigheid van spelers en na de wedstrijd voor het doorgeven van de stand.

Dit laatste is belangrijk, omdat een wedstrijd met een niet ingevulde stand weeks na de wedstrijddag opnieuw op nieuw door de KNVB wordt ingepland (maar dan met boete voor de club).

De wedstrijdzaken app is te downloaden via de store op je telefoon ,  zoek op “wedstrijdzaken KNVB” download he en log vervolgens in met je KNVB account (welke je kan registeren in de app met het email adres wat bekend is bij vv Winsum).

Wat kan je als leider (teammanager) doen met de Wedstrijdzaken app

De belangrijkste taak is het aanbieden van en wijzigen van de teamopgaaf aan de scheidsrechter op de volgende onderdelen:

• toevoegen en verwijderen van stafleden
  • aanpassen of iemand standaard op nieuw te openen wedstrijdformulieren staat
  • aanpassen van standaardfunctie (verdediger/aanvaller)
  • aanpassen van status naar basis/wissel
  • aanpassen van status naar fit/geblesseerd
  • aanpassen van standaard rugnummers
  • passen van de spelers inzien
  • foto's van de spelers wijzigen
  • speelgerechtigdheid controleren van spelers

Maar ook:

• Bezwaar maken of een correctie doorvoeren bij een wedstrijd
  • Je kunt van wijzigingen in je programma en in het wedstrijdformulier bericht ontvangen via notificaties

Kortom een belangrijke app voor scheidrechter en leiders!

Mocht je als Leider, Trainer, Spelbegeleider of Scheidsrechter (nog) niet in de wedstrijdzaken app kunnen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Instructievideo's:

Spelersopgaaf: https://youtu.be/DTd1ca6F-tM