Vlak voor aanvang van de competitie vond de contractondertekening plaats met de trainers die komend seizoen (weer) actief zullen zijn bij de jeugdopleiding van vv Winsum. Naast de doorlopende overeenkomsten van Quincy Dijkstra en Jan Pieter Westing weet vv Winsum ook voor komend seizoen weer veel trainerstalent aan zich te binden.

De vereniging investeert flink in de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding waar ook het meidenvoetbal een belangrijk onderdeel van is geworden. “Met de aanstelling van de trainers kunnen we komend seizoen weer een stap zetten”, aldus bestuurslid Voetbalzaken Jan Jaap Zijlstra. “We zien veel enthousiasme en het aantal jeugdleden groeit. Daarnaast is het mooi te zien dat bijvoorbeeld een Jordan Muller, nadat hij vorig seizoen stage heeft gelopen bij ons, nu verantwoordelijk is als Hoofdtrainer voor onze JO17 lichting. Tevens zijn er nu ook weer diverse trainers die hun stageperiode bij vv Winsum gaan doorbrengen”. Toch wil Zijlstra een kanttekening maken dat het wel steeds moeilijker wordt om alles rond te krijgen als je kijkt naar de invulling van trainers en leiders bij alle elftallen. “Ik heb het idee dat de Corona periode daar van grote invloed op is geweest en hoop dan ook dat, indien er trainers en/of leiders zijn die iets voor onze mooie club willen betekenen, zich zullen melden. Onder leiding van onze Hoofd Jeugdopleiding Bovenbouw Marc Krüger, Hoofd jeugdopleiding Onderbouw Henk Buikema, Coördinator Meiden Chantal Streppel en Coördinator Keepers Gaby Hemsens kijken wij uit naar het komend seizoen als de competitie voor alle teams weer van start gaat”.

Tim BoeremaFoto: Hoofdtrainer Tim Boerema van de JO14 lichting tekent zijn overeenkomst met vv Winsum onder toeziend oog van voorzitter Ben Breukelman en Penningmeester Roelf Bonder.

MeidentrainersFoto: Een viertal trainers die onderdeel uitmaken van de meidenopleiding: Lychenne Dijkstra, Kim Veldhuis, Nina Sijbolts en Jolien Dijk.

Ruben Visser

Ook Ruben Visser (links op de foto) zal komend seizoen, samen met Ivar Mansholt, Gaby Hemsens en Patrick Siepel, zijn steentje weer gaan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de jeugdkeepers.