Fred de Boer blijft ook volgend seizoen (2023-2024) als Hoofdtrainer verbonden aan vv Winsum. De huidige overeenkomst zal verlengd worden met een jaar. De 58-jarige De Boer is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uitkomende in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal. Eerder was De Boer Hoofdtrainer bij ACV (3e Divisie), Drachtster Boys (Hoofdklasse), ONS Sneek (Hoofdklasse), Leeuwarder Zwaluwen (2e klasse), SC Heerenveen Vrouwen (Eredivisie) en Be Quick 1887 (Hoofdklasse).

Fred de Boer: “We zijn nog maar net een paar maanden onderweg maar het enthousiasme van de club, staf en spelersgroep hebben mij de doorslag gegeven om er nog een jaar aan vast te plakken. Als team zijn we een weg ingeslagen waarin we individueel beter willen worden maar ook zeker als team. Kijkend naar de huidige selectie is het heel mooi dat er ook een aantal getalenteerde (jeugd) spelers aan de deur kloppen. Nog veel werk te doen dus, waarbij we als team ons stinkende best moeten doen om ook de komende jaren in de 1e klasse actief te willen blijven. Ook gezien de nieuwe piramide opzet van de KNVB.”

Jan Jaap Zijlstra, Bestuurslid Voetbalzaken vv Winsum, is blij dat Fred de Boer langer verbonden blijft aan de club. “Als club, selectie en alle overige stafleden zijn we zeer tevreden over de samenwerking met Fred. We wisten vooraf dat we waarschijnlijk wel even aan elkaar zouden moeten wennen, gezien het niveau waar Fred vandaan komt. Maar de manier waarop we de eerste maanden hebben ervaren is zeer positief geweest.

Bij de clubs waar hij eerder werkzaam is geweest heeft hij aangetoond spelers beter te maken en niet te schromen jonge spelers een kans te bieden. Deze aanpak en visie past volledig bij ons beleid met betrekking tot de ontwikkeling en doorstroming van (jeugd)spelers naar de senioren en dat zien we ook terug in zijn aanpak.” 

Technisch Hart vv Winsum

STM 7670 2