Nieuwsbrief 21 december 2022

Afghaanse buren

Dit is onze laatste nieuwsbrief van 2022. Terugkijkend op de achterliggende maanden zien we dat er met goede samenwerking, enthousiasme en energie veel tot stand is gebracht. Daar willen we alle betrokken voor bedanken.

Verhuizingen

Sneller dan gedacht zijn er al gezinnen verhuisd. Zij kregen elders in het land een woning toegewezen. De lege plekken die zo ontstaan worden opgevuld door Afghaanse gezinnen die ergens anders in een opvangcentrum waren ondergebracht.

Buddy’s

Inmiddels zijn er zo’n 20 koppelingen gemaakt tussen buddy’s en Afghaanse huishoudens. Dat zorgt voor mooie ontmoetingen. Al zit de taal soms een beetje in de weg, er wordt samen gewandeld, voor elkaar gekookt en kinderen spelen met elkaar. Ook is er hulp bij het invullen van documenten en bij verhuizingen. Er staan nog een aantal buddy’s stand-by.

Diversen

  • Gelukkig gaan de taallessen van start. De eerdere obstakels zijn opgelost.
  • Een aantal dorpsgenoten heeft als dank voor de ontvangst en alle inspanningen op uitnodiging van de Afghanen gezellig met hen gegeten. Dit kon dankzij bijdragen van vv Winsum en Univé.
  • Promotie Winsum heeft ervoor gezorgd dat er bij de noodwoningen een kerstboom met verlichting staat.
  • Van een gulle gever is een tafelvoetbalspel en een sjoelbak ontvangen waar veel gebruik van wordt gemaakt.


Fietsen gezocht!

We hebben al diverse fietsen ontvangen, maar het zou fijn zijn als daar meer bijkomen. Als je een fiets – in goede staat – kunt afstaan, stuur dan een mailtje naar onderstaand adres. Wij zorgen dat de fiets wordt opgehaald.

Vragen of tips?

Heb je na het lezen hiervan vragen of ideeën, mail dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We wensen iedereen een goede Kerst en een fijne jaarwisseling.

Laten we ook in 2023 naar elkaar blijven omkijken.

Werkgroep Afghaanse evacués in Winsum.