Afgelopen zaterdag 18 maart vond de Landelijke Opschoondag plaats. Als vereniging hebben we een maatschappelijk convenant afgesloten met Univé. Dat betekent dat we elkaar versterken bij maatschappelijke initiatieven. Als Supporter van Sport én Supporter van Schoon heeft Univé ons uitgedaagd om in actie te komen! Een schone buurt: we willen het allemaal. Maar zwerfafval verdwijnt pas als iemand het opruimt.

Een aantal jeugdteams van vv Winsum hebben hun handen uit de mouwen gestoken en hebben rondom het sportpark zwerfafval opgeruimd. En met succes! Ze hebben een aantal tassen kunnen vullen. Als afsluiting hebben de teams samen iets gegeten in de kantine.

vv Winsum foto 1

vv Winsum foto 2

vv Winsum foto 3

In het centrum van Winsum is een grote groep vrijwilligers van de Stichting vluchtelingen Winsum samen met een afvaardiging van de Afghanen aan de slag gegaan om het dorp een stukje meer ‘zwerfafvalvrij’ te maken. Naast het “schoon maken” van het centrum, ontstonden tijdens de werkzaamheden ook leuke gesprekken tussen de vrijwilligers onderling maar ook met de Afghanen. Wat je steeds weer terug hoort is de dankbaarheid van deze mensen hoe ze hier opgevangen worden en overal mee geholpen worden. Een groot compliment voor het dorp Winsum. Ze zijn blij dat ze op deze manier hun steentje kunnen bijdragen. Na afloop werd er nog even gezellig nagepraat bij Deelcafé De Buurvrouw onder het genot van een kopje koffie. 

Afghanen foto 1

Afghanen foto 2

We willen de teams van vv Winsum, Stichting vluchtelingen Winsum en de afvaardiging van de Afghanen bedanken voor hun inzet! Met hun hulp hebben we ons mooie sportpark en dorp weer een stukje schoner kunnen maken!