Onlangs heeft Henk Buikema bij het Technisch Hart aangegeven aan het einde van het lopend seizoen helaas te moeten stoppen als Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw.

Henk heeft gedurende de periode waarin hij actief is geweest in deze functie een zeer goede maar vooral positieve invulling gegeven richting de trainers, leiders en spelers/speelsters die onderdeel uitmaken van onze onderbouw. Naast deze functie heeft Henk ook zeker zijn steentje bijgedragen als docent van de KNVB, waardoor er meerdere opleidingen hebben plaats gevonden op het Geert Reinders Sportpark. Hier hebben we als club veel aan gehad. Achter de schermen hopen wij in de toekomst contact met Henk te houden gezien zijn rijke voetbal- en trainerservaring en opleidingsmogelijkheden via de KNVB.

Henk: “Ik heb de afgelopen periode met heel veel plezier een invulling gegeven aan het begeleiden van trainers/leiders van de Onderbouw en tevens een steentje mogen bijgedragen aan het Technisch Hart van vv Winsum. Soms moet je je verstand de voorrang geven ten opzichte van je passie: voetbal! Dat valt niet altijd mee maar ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Langs deze weg wens ik iedereen heel veel (voetbal)plezier en gezondheid toe en wees trots op de club vv Winsum die het gewoon hartstikke goed doet met de jeugdopleiding!”

Waar de ene deur dicht gaat, gaat er meestal een andere deur weer open. In dit geval zijn we in contact gekomen met Matthijs Boer (23 jaar) uit Groningen. Na meerdere gesprekken zijn we ervan overtuigd dat hij een goede invulling kan geven aan de functie van Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw. Wij zijn dan ook blij dat hij zijn steentje gaat bijdragen aan onze Jeugdopleiding!

Foto Matthijs Boer

Matthijs: “Momenteel volg ik de opleiding Sportkunde en vanaf het seizoen 2023–2024 ga ik aan de slag als Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw bij vv Winsum en neem ik na het huidig seizoen afscheid van GRC Groningen. Daar heb ik verschillende functies bekleed maar vooral als trainer meerdere jeugdteams getraind. Daarnaast ben ik anderhalf seizoen Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw geweest. De reden dat ik bij vv Winsum aan de slag ga is dat ik enthousiast ben geworden van de werkwijze van de vereniging. Er wordt veel geïnvesteerd in de Jeugdopleiding waarbij het niet alleen gaat om het opleiden van spelers/speelsters en iedereen laten spelen op zijn/haar eigen niveau maar waar trainers en/of enthousiaste kaderleden de kans krijgen om bijvoorbeeld een voetbalcursus te kunnen gaan volgen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ik ben ervan overtuigd dat ik deze heb gevonden bij vv Winsum. Ik kijk er naar uit om nieuwe mensen te leren kennen en samen te werken aan iets moois. Je kunt het alleen willen maar samen komen we verder!”

Wij willen Henk bedanken voor zijn inzet en wensen Matthijs heel veel succes & plezier bij vv Winsum!

Technisch Hart vv Winsum