Nieuwsbrief juni 2023

Nieuws van stichting Vluchtelingen Winsum

Veel wisselingen aan de Schouwerzijlsterweg

In de afgelopen maanden werd er veel verhuisd. De meeste Afghanen zijn vertrokken naar een definitief adres elders in Nederland. Nu kunnen zij echt starten met het bouwen aan een nieuwe toekomst.

Onze nieuwe buren komen nu vooral uit Syrië, Jemen en Somalië. De meesten van hen wachten op de overkomst van gezinsleden en op een eigen adres elders.

Hulp bij verhuizen

Als het kan, helpen we bij verhuizingen. De gezinnen krijgen hiervoor treinkaartjes, maar daarmee kom je niet ver als je al wat spullen hebt. Wij huren dan een busje; deels gesponsord door een plaatselijke ondernemer. Het gezin betaalt het busje en wij regelen een chauffeur. Van iedereen die vertrekt horen we dat ze hier een fijne tijd hebben gehad en zich in Winsum welkom hebben gevoeld.

Een compliment voor ons mooie dorp!

Nieuwe buddy’s gezocht

Door de vele verhuizingen en wisselingen zijn we steeds op zoek naar nieuwe buddy’s. Als je een steentje wilt bijdragen, of als je eerst meer informatie zoekt, mail ons dan.

Donderdag 22 juni is er om 20:00 uur (inloop 19:45) bij De Buurvrouw, Hoofdstraat Obergum 38,een bijeenkomst voor buddy’s, huidige en nieuwe. De bijeenkomst heeft als doel elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Als je komt graag even doorgeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fietsen nog steeds erg welkom

De vraag naar fietsen blijft, met name naar kinderfietsen. De huishoudens die vertrekken nemen hun fietsen mee, iedereen is er heel blij mee.

Wij willen zoveel mogelijk bewoners een fiets aanbieden. Fietsen hoort immers bij onze cultuur, dus de nieuwe buren moeten en willen het ook leren.

Heb je een nette fiets over: mail ons en wij nemen contact met je op.

Zondagmiddag café

Zondagmiddag 18 juni is iedereen van harte welkom in de PKN kerk aan de Hoofdstraat W, aanvang 14.30 uur.

Wij vertellen dan iets over onze activiteiten. Er zijn persoonlijke verhalen van vluchtelingen: het leven in hun geboorteland, de vlucht en hun huidige bestaan. Ook is er muziek uit de landen van herkomst.

Wandelvierdaagse op 19, 20, 21 en 22 juni

Binnenkort is weer de jaarlijkse wandelvierdaagse, met dit keer als thema ‘Gebouwen’. Een mooi initiatief van de organisatie is dat alle nieuwe buren zijn uitgenodigd, kinderen en volwassenen. Wandelen is een fijne manier om elkaar te ontmoeten.

Eén van de routes loopt via de opvanglocatie van de nieuwe buren.

Vragen of tips?

Heb je na het lezen hiervan vragen of ideeën? Denk je erover om buddy te worden of heb je een fiets over? Mail dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..