Beste vrijwilligers,

Vorig jaar toen het plan was om tijdelijk onderdak te verlenen aan Oekraïners in de Centrumkerk hebben we een hele organisatie opgetuigd om dit allemaal mogelijk te maken. De Oekraïners kwamen niet maar wel mensen uit Afghanistan. Jullie hebben je toen aangemeld als vrijwilliger en een deel is ingezet voor specifieke taken. Inmiddels is de situatie veranderd, de meeste Afghanen hebben inmiddels een huis gevonden wat erg fijn is voor hen. Nu zitten er hoofdzakelijk gezinnen voor gezinshereniging die ook wachten op een huis. Was bij de Afghanen het contact intensief, nu zullen het veelal kortlopende contacten zijn. Dit vraagt een andere aanpak voor ons allemaal. Ons plan is om een nieuwe lijst aan te leggen met mailadressen en op het moment dat er een hulpvraag komt, plaatsen we die op de mail. Heb je tijd/zin dan kun je reageren. Wat kun je verwachten: Verhuizen – buddyhulp – fiets halen – begeleiden naar een hulpinstantie – wegwijs maken in het dorp en vragen die wij ook nog niet weten. Verder word je middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden over wat we doen als Stichting voor onze tijdelijke bewoners.

Jullie staan inmiddels op de lijst, we zouden het fijn vinden dat jullie beschikbaar blijven.

We maken een nieuwe lijst, dus heel graag even doorgeven als je op deze nieuwe lijst wil staan. (Naam, mailadres en mobile nummer)

Wil je niet meer op de lijst staan geef het dan ook even door op onderstaand mailadres:

Namens de Stichting Vluchtelingen Winsum,

Willem Vos                         Simon Vellinga                  Peterina Geertsema

Ytje Rosier                          Kees Geertsema               Johan Heijink

Bert de Vries