bq

Locatie: Stadion Esserberg, Rijksstraatweg Groningen.

Aanvang: 20:15 uur

Waar heel Nederland komende woensdag 22 november in het teken staat van de verkiezingen voor de 2e kamer, schrijft het 2e van de VV Winsum opnieuw historie. In een zinderende bekerloting kwam het 1e elftal van de ‘Good-Old’ uit de glazen bol van de KNVB. De bijnaam verwijst naar de veelbewogen geschiedenis van de Groninger voetbalclub met als hoogtepunt het veroveren op 6 juni 1920 van het Kampioenschap van Nederland.

Het stadion Esserberg is gebouwd in 1921 en werd op 18 november van dat jaar ingewijd. Het is een ontwerp van de architect Evert van Linge, een van de spelers van het kampioenselftal uit 1920. In 1933 brandde de houten eretribune af, waarna Evert van Linge een nieuwe tribune van beton liet bouwen.

Het huidige 1e zondagteam speelt op een alleszins acceptabel niveau in de 4e divisie maar bezet daarin de laatste plaats, net onder streekgenoot Pelikaan S. In de beker werd recentelijk ‘Sibboern’ met maar liefst 7-0 naar huis gespeeld. De mannen van trainer Paul Matthijs, jaja ex FC Groningen, zullen gebrand zijn op een goed resultaat tegen onze jongens. Voor de Winsumers zal het vooral genieten zijn in het historische stadion waarin volgens Wikipedia 12.000 mensen een plekje kunnen vinden. Op de overdekte hoofdtribune zal woensdag ongetwijfeld nog ruimte zijn voor de supporters van Winsum.

In goed Nederlands zal het, voor de reserve-bekerwinnaars uit het mooiste dorp van Nederland, een ‘hell-of-a-job’ worden om ten koste van de ‘Good-Old’ de volgende ronde te bereiken.

Wij wensen het 2e zaterdagteam ontzettend veel succes en plezier toe!

Met sportieve groet,

Assistent-leider