Woensdag 10 januari vond het eerste Voetbalcafé plaats in de kantine van vv Winsum. Deze avond werd georganiseerd door Jan Jaap Zijlstra (Bestuurslid), Jeroen de Munck (die een nieuwe adviserende rol binnen de onderbouw vervult) en Matthijs Boer (HJO-onderbouw). In een ontspannen zetting werd onder het genot van een door de club aangeboden hapje en drankje over voetbal gepraat. Het Voetbalcafé is in het leven geroepen om betrokkenheid en samenwerking te creëren tussen trainers, leiders, en ouders. Het doel is om interactieve avonden te organiseren waar thema’s aan bod komen die leven bij ouders, trainers en leiders speelt op het moment dat zij het sportpark betreden.

De eerste editie stond in het teken van het verduidelijken van de organisatie binnen de vereniging en het bespreken van een aantal stellingen over thema’s die spelen binnen de onderbouw. Vanuit een thema kon er vanuit verschillende gedachtes met elkaar worden gediscussieerd. Tijdens het tweede deel van de avond heeft onze Sportpedagoog Yvonne Schuijl iets verteld over haar werkzaamheden binnen de club. Daarbij heeft ze verteld wat haar rol als Sportpedagoog is binnen de vereniging en waarom dit van belang kan zijn. Matthijs sloot de avond af. Hierbij ging hij in gesprek met de aanwezigen over het te voeren beleid op het gebied van trainingen en hoe dat verbeterd gaat worden.

De eerste editie van het Sportcafé was een succesvolle editie! Het was interactief waardoor iedereen zijn of haar stem heeft kunnen laten horen. De vele informatie zal worden gebruikt om weer veel zaken te verbeteren. Daarnaast konden de aanwezigen thema’s aandragen om tijdens het volgende Voetbalcafé te bespreken.

Het Voetbalcafé gaat een structurele terugkomende avond worden gedurende het seizoen. Zo bieden we elke ouder, trainer of leider de kans om zich te laten horen over alles wat er binnen de club speelt en zal dat vanuit verschillende perspectieven besproken worden.

We zien jullie graag de volgende keer in grote getalen weer bij het Voetbalcafé!

Sportieve groet,

Jeroen de Munck